EKSTAZA U DORTMUNDU! Trener "milionera" spušta pritisak i poručuje: Da preživimo Pariz

S. R.

02. 05. 2024. u 17:21

EKSTAZA u Dortmundu, Borusija ponovo sanja velike snove. Pobedom nad PSŽ (1:0) u prvom meču polufinala Lige šampiona pred svojim navijačama, "milionere" samo 90 minuta, 7. maja na "Parku Prinčeva" deli od velikog finala na "Vembliju".

ЕКСТАЗА У ДОРТМУНДУ! Тренер милионера спушта притисак и поручује: Да преживимо Париз

Foto: Profimedia

Prevagu je doneo sjajni napadač domaćina Nikolas Filkrug u 37. minutu.

- Mislim da smo zaslužili pobedu, odigrali smo dobro. Ne treba da nas hvale mnogo. Jesmo pobedili, ali nas čeka još puno posla. Na papiru gledano treba nam samo remi, ali je to lako reći, jer će nam za to "samo" biti potrebno da uložimo sve što možemo. Pretrčali smo 120 kilometara, nije nam bilo prvi put da to učinimo ove sezone i to ćemo morati da uradimo i u revanšu ako mislimo da se nadamo prolazu - ne zanosi se previše strateg Borusije Edin Terzić.

Ono što je mladog stručnjaka najviše oduševilo u igri svog tima, jeste, da su fizički uspevali da paririju rivalu.

- Bilo smo izuzetno jaki na lopti protiv ekipe tako neverovatnih fizičkih predispozicija kakve imaju igrači PSŽ. Na tu činjenicu sam posebno ponosan. Kada se nosiš ravnopravno sa skupom takvih atleta znači da si na dobrom putu. U revanšu nas čeka mnogo teška borba. Liga šampiona je ove sezone naša šansa da ispravimo stvari zbog neubedljivog učinka u Bundesligi, a ako to želimo da uradimo moramo da preživimo Pariz - ističe Terzić, čiji tim je trenutno na petom mestu u domaćem prvenstvu.

Sa druge strane, dva različita poluvremena odigrao je PSŽ. U prvom, bojažljivi bez ijednog udarca u okvir gola, a u nastavku milimetri su ih delili od preokreta.

- Bili smo svi tužni u svlačionici po završetku meča, jer smo dva puta pogađali okvir gola. Oba tima napravila su veliki broj šansi, ali oni su postigli gol, mi ne. Prvi put ove sezone igraćemo revanš u Parizu. Imali smo sjajnu podršku naših navijača u Dortmundu. Bodrilo nas je 3.000 navijača, koji su pevali tokom celog meča. Nemamo šta da izgubimo, želimo rezultat koji će da nas odvede u finale LŠ. Revanš će da bude potpuno drugačiji. U Parizu će imati iza sebe 50.000 naših simpatizera. Naš cilj je da oni budu ponosni na nas, borba za trofej je ono čemu težimo - konstatovao je Luis Enrike.

Moramo da iskoristimo šanse

OPTIMISTIČAN je defanzivac PSŽ Markinjoš da će zajedno sa saigračima nadoknaditi deficit u revanšu.

- Delovali smo neorganizovano za naše standarde. Ove sezone već smo jednom nadoknadili zaostatak iz prve utakmice i to kada smo igrali revanš u gostima. Moramo da budemo mnogo ubojitiji, verujem da ćemo imati još više šansi, samo je pitanje da li ćemo ih realizovati. To je verovatno ono što će napraviti razliku - rekao je kapiten "svetaca".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove