VUČEVIĆ NA LITURGIJI SA SINOVIMA: Gradonačelnik Novog Sada vernicima čestitao praznik (FOTO)

Novosti online

24. 04. 2022. u 10:56

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević danas je sa sinovima prisustvovao je svetoj liturgiji u Sabornom hramu, a svim sugrađanima koji najradosniji hrišćanski praznik slave danas poželeo da ga provedu u miru i veselju sa svojim najmilijima.

ВУЧЕВИЋ НА ЛИТУРГИЈИ СА СИНОВИМА: Градоначелник Новог Сада верницима честитао празник (ФОТО)

Foto: Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

- Tradicionalno na vaskršnje jutro sam sa sinovima poranio kako bismo u Sabornom hramu prisustvovali svetoj liturgiji. Obradovalo me je mnoštvo prisutnih vernika, što potvrđuje da je naša sveta pravoslavna crkva stožer i uzdanica srpskog naroda gde god živeli. Hristos vaskrse, braćo i sestre, a svim sugrađanima koji najradosniji hrišćanski praznik slave danas želim da ga provedu u miru i veselju sa svojim najmilijima – rekao je Vučević.

Gradonačelnik je istakao da u danima praznovanja koji su pred nama, slavimo život uz prisećanje na neprolazne vrednosti pravoslavne hrišćanske vere.

– Slaviti Uskrs, znači slaviti život, svetlost i novi početak. Hajde da u duhu vaskršnjih dana, razmislimo o suštini samog hrišćanskog učenja, o tome kakvi smo ljudi i da dobro razumemo šta su naši ciljevi u ovozemaljskom životu. Siguran sam da ćemo nakon ovog praznika, imati novu energiju da nastavimo da se borimo i radimo za naše gradove i našu državu, da čuvamo mir i stabilnost, da ulažemo u ekonomski razvoj, ali i u duhovnu obnovu. To je nešto bez čega ne može da se napreduje, jer duša traži da se napoji na posebnom izvoru koji čoveku daje snagu i sposobnost da nađe odgovore na sva pitanja u izazovima sa kojima se suočava. Srećan Uskrs svima koji ovaj najveći hrišćanski praznik obeležavaju prema julijanskom kalendaru uz želju da ga provedu u miru i razumevanju, sa svojim najmilijima. Neka radost Hristovog vaskrsenja donese mir, dobro zdravlje i blagostanje – rekao je prvi čovek Novog sada.

BONUS VIDEO - MOĆNE ZIDINE GRADA NA BOSFORU ČUVAJU USPOMENE NA SREDNjOVEKOVNE SRBE

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)