BRUTALNA PARTIJA JOKIĆA: "Kralj" se baš "naljutio", utakmica o kojoj će se pričati (VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

28. 04. 2024. u 06:27

DENVER Nagetsi i Nikola Jokić odigrali su još jednu dobru utakmicu, ali će prolaz u narednu rundu plej-ofa Zapadne konferencije morati da traže u Koloradu za dva dana. Propustili su grumeni priliku za "metlu", poraženi su u Kaliforniji 119:108.

БРУТАЛНА ПАРТИЈА ЈОКИЋА: Краљ се баш наљутио, утакмица о којој ће се причати (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Ujednačen je bio sam početak meča, ali su jezerdžije brzo uspostavile kontrolu. Nikola Jokić je od starta pokušavao da bude agresivan, ali je odbrana čitala njegove poteze, te je postigao samo osam poena (uz sedam skokova), a u prvoj deonici ključan za Los Anđeles bio je Lebron Džejms koji je u presudnim momentima uspevao da poentira.

U drugom periodu za sve su se domaći pitali napravili osetnu prednost koja je u jednom trenutku iznosila 61:48. Aktuelni šampion imao je problema pri šutu, posebno za tri poena.

Nagetsi su na krilima Jokića pokušavali u trećem periodu da se vrate u meč, iako su u određenom trenutku imali zaostatak od 15 poena uspeli su da u poslednjih 12 minuta uđu sa -10. Navijači gostiju priželjkivali su ponovo da se ponovi čudo iz prve utakmice kada su se vratili nakon -20 i pobedili poenima Džamala Mareja preko Entonija Dejvisa, ali...

Lejkersi su uspevali da održe prednost. Iako su igrači poput Mareja i Jokića pružali svoj maksimum, Lejkersi su pokazali izuzetnu odlučnost i kontrolu nad utakmicom. Lebron Džejms je bio ključni igrač za Lejkerse, ubacivši važne poene i pružajući sjajnu odbranu.

Nikola Jokić je bio ubedljivo najbolji u Denveru, postigavši tripl-dabl učinak sa 33 poena i po 14 skokova i asistencija. Majl Porter Džunior je dodao 27 poena i 11 skokova, Marej 22 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je Koldvel Poup ubacio 14 poena.

U Ekipi Los Anđeles Lejkersa sjajan je bio Lebron Džejms sa 30 poena, pet skokova i četiri asistencija. Odličnu rolu imao je Entoni Dejvis sa 25 poena 23 skoka i šest asistencija. Po 21 poen dodali su Ostin Rivs i Dianđelo Rasel.

Treba istaći da su ovom pobedom Lejkersi prekinuli niz od 11 pobeda Denvera u nizu.

Naredna utakmica igra se u Denveru, gde će Nagetsi moći da obraduju svoje navijače pobedom i prolaskom u narednu fazu takmičenja, a igraće se 30. aprila od četiri časa posle ponoći po našem vremenu.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)