I PANČEVCIMA SKUPLJI PREVOZ? Najavljen je skok cena pojedinačne autobuske karte od grada na Tamišu do prestonice

M. J. - M. M. B.

19. 07. 2022. u 15:30

PREDUZEĆE "Pantransport" najavilo je povećanje cene karata međumesnog saobraćaja za 20. jul.

И ПАНЧЕВЦИМА СКУПЉИ ПРЕВОЗ? Најављен је скок цена појединачне аутобуске карте од града на Тамишу до престонице

Foto: Z. Jovanović

Predviđeno je da putnici plaćaju 300 dinara za prevoz od Pančeva do prestonice. Ova odluka je izazvala nezadovostvo u gradu na Tamišu, pa je za sutra najavljeno protestno okupljanje ispred uprave ove firme.

Ovo nije prvi put ove 2022. godine da su cene karata porasle. Početkom februara ovaj prevoznik poskupeo je vožnju, pa su Pančevci u jednom smeru ka Beogradu umesto 200, plaćali 250 dinara. Ovo je posebno pogodilo nezaposlene, ali i studente i đake. Putnici smatraju da je i trenutna cena mesečne karte za zaposlene od 6.950 dinara previsoka, a sada se najavljuje dodatni skok i mesečni iznos od 8.340 dinara.

Pored toga, Pančevci i meštani okolnih mesta usprotivili su se najavljenom izmeštanju Glavne autobuske stanice na periferiju grada. Održana je i sednica u Maloj sali Gradske uprave Pančeva. Istaknuto je da bi izmeštanje autobuske stanice otežalo život ljudi, kako učenika srednjih škola koji putuju iz okolnih mesta, tako i starijih koji u Pančevo dolaze radi lekarske pomoći.

Gradonačelnik Aleksandar Stevanović je na konferenciji za medije odluku o izmeštanju opravdao činjenicom da ideja o preseljenju stanice datira još iz osamdesetih godina prošlog veka i da su odluku doneli najstručniji ljudi iz oblasti saobraćaja, urbanizma i građevinarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)