NOVI TRIK "NOVE S": Propala laž o "skupocenom Vučićevom satu", sada izmišljaju o onome što je narod sinoć svojim ušima čuo

Novosti onlajn

18. 09. 2023. u 15:09

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sinoć je u emisiji Hit tvit pokazao koji sat nosi na ruci i objasnio da je to poklon od bivšeg češkog predsednika Miloša Zemana. Objašnjavajući kakav je sat u pitanju, Vučić je demantovao i srušio sve laži opozicije i opozicionih medija koje su danima unazad propagirane, a koje su u fokus pokušale da stave navodno visoku cenu sata koji predsednik nosi.

НОВИ ТРИК НОВЕ С: Пропала лаж о скупоценом Вучићевом сату, сада измишљају о ономе што је народ синоћ својим ушима чуо

Foto printskrin tv pink

Na satu piše "11. 9. 2019. Aleksandru Vučiću, predsednik Češke Republike Miloš Zeman".

- Vrednost ovog sata je negde oko 1.000 evra. To je poklon mog prijatelja, predsednika Češke Miloša Zemana - kazao je sinoć Vučić, odgovarajući na optužbe Slobodana Georgieva da "njegov sat vredi 500.000 evra". 

Takođe, Vučić je kazao i da će otkupiti taj sat, jer će po novom zakonu ta opcija biti moguća. Istakao je i da taj poklon za njega ima sentimentalnu vrednost jer je to dobio od čoveka, prvog zvaničnika NATO zemlje, koji se izvinio za agresiju na SRJ.

- Pokloniću ga prvom srpskom detetu koje se u novoj 2024. godini bude rodilo na Kosovu i Metohiji - rekao je on.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

No, iako je predsednik sinoć objasnio sve o "spornom" satu, i demantovao sve njihove navode, "Nova S" ne samo da se nije izvinila za ove laži, ne da čak nije ni zaćutala nakon što je afera o skupocenom satu raskrinkana, već je danas, kada im je verovatno zasmetalo što ova laž nije prošla, nastavljeno u istom tonu. 

"Sat koji je nekadašnji češki predsednik Miloš Zeman poklonio Aleksandru Vučiću nije u vlasništvu aktuelnog predsednika Republike, već države, pa ga po sada važećem zakonu ne može ni pokloniti prvorođenom detetu sa Kosova u 2024, kako je najavio. Iako Vučić tvrdi da ima pravo da Zemanov poklon otkupi, u ovom trenutku ne postoji ta zakonska mogućnost", navodi se danas u jednoj vesti na portalu "Nova S".

Kampanja laži protiv predsednika Vučića ovim se nastavlja - u fokus se stavlja važeći zakon, kojim se osujećuje Vučićeva namera da sat koji za njega ima sentimentalnu vrednost pokloni prvom rođenom srpskom detetu na Kosovu i Metohiji u 2024. godini, iako je predsednik sinoć izričito naglasio da će moći da otkupi pomenuti sat kada se zakon bude izmenio. 

Predsednik je sinoć još jednom potvrdio da za sve ove laži opozicije i opozicionih medija ne očekuje izvinjenje. Baš kao što ga nije bilo za sve laži koje su o njemu i njegovoj porodici izrečene oko slučaja Jovanjica. 

- Na kraju se ispostavilo da to nema veze ni sa mnom, a ni sa mojim bratom - rekao je on.

Istakao je i da su komentari na tu laž o vrednosti sata bile i da je "gad" i da ga "treba ubiti".

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (68)

RUSIJA JE BESNA: Najnovija odluka UEFA izazvala i reakciju Kremlja