VUČEVIĆ OSUDIO GRAFIT MRŽNJE PREMA ČLANU REM: Načističkim simbolima nije mesto u Srpskoj Atini

Novosti online

06. 08. 2022. u 14:18

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević oglasio se povodom grafita mržnje i pretnji upućene Miloradu Vukašinoviću, članu Saveta Regulatornog saveta za elektronske medije (REM), istakao da načističkim simbolima nije mesto u Srpskoj Atini.

ВУЧЕВИЋ ОСУДИО ГРАФИТ МРЖЊЕ ПРЕМА ЧЛАНУ РЕМ: Начистичким симболима није место у Српској Атини

Foto Ž. Knežević

– Najoštrije osuđujem ispisivanje grafita mržnje koji predstavlja pretnju i pokušaj zastrašivanja jednog od članova REM – a, novinara i publiciste iz Novog Sada Milorada Vukašinovića. Nacističkim simbolima nije mesto u slobodarskoj Srbiji, a grad Novi Sad će se, kako sam više puta poručio, svim silama boriti protiv širenja mržnje, nacionalne i verske netrpeljivosti, i svih oblika nasilja. Očekujem od nadležnih državnih organa da pisce grafita što pre identifikuju i procesuiraju, i da preduzmu sve aktivnosti u preventivnom smislu kako bi zaštitili uglednog novosadskog novinara. Ponavljam, Novi Sad je grad koji se ponosi svojom multikulturalnošću i solidarnošću, i uvek će odlučno brani nulti stepen tolerancije prema svakom vidu nasilja – istakao je gradonačelnik Vučević.

Kukasti krst na zgradi

Podsećamo, na fasadi zgrade u Novom Sadu u kojoj živi Milorad Vukašinović, član REM, jutros je osvanula poruka sa kukastim krstom. Slučaj je prijavljen policiji.

Vukašinović ističe da je ovo logična posledica kampanje koju pojedini mediji, u saradnji sa nevladinim organizacijama, sprovode već mesecima.

Foto: Privatna arhiva

 

– Rade to s ciljem diskreditacije ne samo odluke o dodeli nacionalnih dozola nego i protiv članova Saveta REM –a koji su svoj posao obavili su skladu sa zakonom i pravilima struke. Ispisivanje poruka sa nacističkim simbolima jasan je pokazatelj da oni koji to rade i sami imaju nacističku svest – naglašava Vukašinović dodajući da je i pre dva dana na ulici u Novom Sadu istim povodom doživeo provokaciju od strane jednog čoveka.

Ovaj poznati novinar i publicista podseća da je i ranije, uređujući vrlo gledanu emisiju „Geopolitika“, u kojoj su o aktuelnim temama, uključujući i nacifikaciju hrvatskog društva, nespremnog da se suoči sa temama iz svoje prošlosti i sadašnjosti, dobijao pretnje.

(NSuživo)

BONUS VIDEO - POGROM SRBA IZ KRAJINE: "Oluja" - zločin bez kazne

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!