UBIJALI MU FAMILIJU U JASENOVCU, A SADA GA SVOJATAJU: Hrvatsko otimanje Nikole Tesle - evropska vrednost?

Goran Čvorović

23. 06. 2022. u 12:00

NIKOLA Tesla je bio čovek ispred svog vremena, jedan od najvećih svetskih umova i hrvatski naučnik koji nas je zadužio svojim izumima.

УБИЈАЛИ МУ ФАМИЛИЈУ У ЈАСЕНОВЦУ, А САДА ГА СВОЈАТАЈУ: Хрватско отимање Николе Тесле - европска вредност?

Novosti

To je, svesno menjajući nacionalnu pripadnost slavnog srpskog naučnika, poručila hrvatska evroposlanica Željana Zovko, koja je juče u zgradi Evropskog parlemanta organizovala konferenciju o njegovom životu, radu i nasleđu.

To što Hrvati svojataju čuvenog srpskog naučnika rođenog u Austrougarskoj i ne čudi toliko, imajući u vidu nelegalne aspiracije koje odavno ne skrivaju. Čudi, međutim, stav Evropskog parlamenta koji odobrava ovakve i slične skupove pod svojim krovom, perući ruke stavom da autori mogu da organizuju događaje koje žele i da su sami odgovorni za njih. Nije, kažu, bilo rezolucije o pripadnosti Nikole Tesle! Važno je samo da se poštuju evropske vrednosti. Podrazumevaju li one da se samostalno izabere nacionalnost?

Respektovanje nacionalnih manjina? Neotimanje tuđeg? Umeli su hrvatski poslanici u ime istih vrednosti da u EP svojevremeno prirede i izložbu o Alojziju Stepincu! Jesu li evropske vrednosti negiranje Holokausta i veličanje nacizma? Poštovanje veroispovesti? Ljudskog života?

Nema šta, sigurno je veliki Hrvat bio onaj kome je rođeni otac pravoslavni sveštenik, ko je kršten u pravoslavnoj crkvi u Smiljanu, kome su ustaše pobile 11 članova porodice, koga u svim neutralnim međunarodnim izvorima beleže kao pripadnika srpskog roda, koga su usred Njujorka na večni počinak ispratili uz pesmu "Tamo daleko". Biće zanimljivo videti da li će poslanici iz Srbije, kada postanemo članica, u EP imati pravo na debatu protiv Tesle na hrvatskom evru. Ili, recimo, na izložbu o agresiji NATO na Srbiju bez odobrenja SB UN, uz kršenje konvencija i pravila ratovanja?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)