ZAVERA: Odjeknuli su i "rafali" samo da se otvori "koridor" kojim bi "Aida" prodrla do RTS-a

Dragana Matović

14. 06. 2022. u 08:00

KADA bi kojim slučajem nekome palo na pamet da preimenuje film Jasmile Žbanić Quo vadis, Aida, ko bi mogao da mu zameri ako bi ga naslovio - "Agresija".

ЗАВЕРА: Одјекнули су и рафали само да се отвори коридор којим би Аида продрла до РТС-а

Novosti

Sve kontroverze koje se ovih dana prepliću oko ove filmske priče o sudbini bošnjačke porodice tokom ratnih devedesetih usijale su javnost. Otkopani su stari i otvoreni novi rovovi. Odjeknuli su i "rafali" samo da se otvori "koridor" kojim bi "Aida" prodrla do RTS-a.

Pritisci su toliko agresivni, pa se galami i pred vratima diplomatskih predstavništava, odakle, gle čuda, stižu čudna pitanja: "U čemu je problem da se film sarajevske rediteljke ne emituje na Javnom servisu Srbije?"

Možda bi ovaj film bio i prikazan na RTS... Ali, posle ovakve agresivne kampanje, optužbi i kvalifikacija da se "plašimo istine" koja bi mogla da našteti čak i samom državnom vrhu, sasvim je opravdano da se uzvrati: "Psi laju, karavani prolaze."

A što se istine tiče, logično je pitanje: Zašto javni servisi naših komšija nisu, barem do sada, emitovali "Daru iz Jasenovca". Bila je, ruku na srce, tu i tamo u bioskopima, kao što je u Srbiji prikazivana "Aida": U Beogradu, Novom Sadu, Pazaru... Istini za volju, reditelj Gaga Antonijević nije ni insistirao da se o sudbini junakinje njegovog filma, koja simbolizuje stradanje jasenovačke dece, saznaje preko javnih servisa u BiH i Hrvatskoj.

Tek, kakav komentar i odgovor zaslužuju navodi Žbanićeve da se na putu "Aidi" "isprečio" predsednik Srbije Aleksandar Vučić, lično. Ona tvrdi da je o tome obaveštena u tajnosti, ali je tajnu obelodanila. Izvor, ukoliko uopšte postoji, ne otkriva. Zaokupljena je teorijama zavere u koju pokušava da uvuče i šefa naše države.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!