UOČI SVETSKOG PRVENSTVA U KATARU: Bivši golman u Kikindi izlaže kolekciju rukavica , dresova, ulaznica... (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

18. 11. 2022. u 18:15

GORAN Savin, nekadašnji fudbalski golman, trener i učitelj u osnovnoj školi u rodnoj Srpskoj Crnji, kao nesvakidašnji sportski kolekcionar golmanskih rukavica, dresova, sličica, ulaznica sa najvećih fudbalskih arena, doživeo je veliku čast i izložbu u Muzeju u Kikindi.

УОЧИ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА У КАТАРУ: Бивши голман у Кикинди излаже колекцију рукавица , дресова, улазница... (ФОТО)

Muzej Kikinda

- Tako se namestilo, u stvari kako sam i planirao, uoči Svetskog šampionata u Kataru, izložba se otvara u subotu 19. novembra u 19 časova u Muzeju u Kikindi - kaže Goran Savin, u fudbalskom svetu poznatiji po nadimku Uča.

Izložba pod nazivom Zbirka u šesnaestercu, koja će trajati, baš kao i Svetsko prvenstvo, do 18. decembra, ustvari je njegov životni omaž i plod višedecenijskog sakupljačkog delovanja.

Posetioci će imati priliku da vide neverovatnu kolekciju golmanskih rukavica, dresova, sličica, šalova i ulaznica u vlasništvu nekadašnjeg fudbalskog golmana i kolekcionara Gorana Savina iz Sprske Crnje.

- Pozvao sam mnogo prijatelja iz sveta fudbala i sporta uopšte, imam obećanje prijatelja i kolege golmana, nekadašnjeg reprezentativca Dragana Žilića, da će specijalno doći iz Nemačke i otvoriti izložbu što bi mi zaista puno značilo - nastavlja Goran, koji će na izložbi prikazati kolekciju sa više od 150 fudbalskih dresova, nekoliko stotina pari golmanskih rukavica, 22 hiljade sličica.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)