JOKIĆ SE VRATIO, I TO KAKO: Monstruozna partija Srbina o kojoj bruji Amerika, ali to nije najbolja vest za Denver (VIDEO)

Novosti online

30. 11. 2023. u 06:38

DENVER je ponovo skoro kompletan, što je rezultiralo novim trijumfom i sjajnom igrom u Bol areni, gde je pao Hjuston - 134:124.

ЈОКИЋ СЕ ВРАТИО, И ТО КАКО: Монструозна партија Србина о којој бруји Америка, али то није најбоља вест за Денвер (ВИДЕО)

Foto: AP

Naime, do poslednjeg trenutka se nije znalo da li će nastupiti Nikola Jokić, a on ne samo da je igrao već je bio ubedljivo najbolji. Srbin je začinio meč sa novim tripl-dablom, 32 poena (12/19 FG, 7/8 FT), 10 skokova i čak 15 asistencija, a uz to je razlika sa njim na parketu iznosila +29.

A ono što je još važno, pored monstruozne partije Srbina o kojoj bruji Amerika, jeste povratak Džamala Mareja u tim posle skoro mesec dana pauze, pa je atmosfera u Koloradu bila skoro pa praznična.

Faktički su Nagetsi vodili od početnog koša na utakmici, pa do samog kraja, bez mnogo izgleda rivala da se može vratiti u okršaj u bilo kom momentu.

Već u prvoj polovini uvodnih dvanaest minuta prvi put je viđena i dvocifrena razlika, koja je u trenutku iznosila i maksimalnih 32:13. Nagovestili su gosti da imaju šta da ponude početkom drugog kvartala, kada su po poslednji put bili u jednocifrenom zaostatku (44:36), međutim, Denver je zahvaljujući vrlo raspoloženom tandemu Jokić - Majkl Porter do pauze vratio osetnih 76:59.

Poslednji trzaj Roketsa gledali smo krajem treće četvrtine pri rezultatu 103:93, ali su Nagetsi to ipak rešili sa velikom dozom mirnoće i zasluženo došli do skora 13-6 posle ovog susreta.

Osim Jokića pomenuti Porter je odigrao izuzetno sa 30 poena (7/12 za tri) uz 10 skokova i 5 asistencija, dok je povratnik Marej dao 16 uz po 6 uhvaćenih lopti i podeljenih dodavanja za koševe. Redži Džekson je dodao 14, a sa druge strane Džejlen Grin i Alperen Šengun su imali ključne role sa 26, odnosno 22 poena. Prvi je imao i 9 asistencija uz 6 skokova, dok je Turčin 7 puta uhvatio loptu.

Boban Marjanović nije odigrao niti sekund u crno-crvenom dresu.

Hjuston je posle poraza na polovičnom učinku 8-8. Denver za dva dana očekuje gostovanje Finiks sansima, dok će Hjuston gostovati Lejkersima.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)