ŠTA OVO BI? Nikola Jokić tema policijskog ispitivanja NBA asa (VIDEO)

Novosti online

21. 09. 2022. u 16:36

NIKOLA Jokić je bio i ostao vođa Denver nagetsa na parketu i van njega, a koliko je zadivio svet košarke svedoči i jedna nesvakdašnja policijsko-NBA situacija.

ШТА ОВО БИ? Никола Јокић тема полицијског испитивања НБА аса (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

Aktuelni MVP je drugi put u nizu izabran za najkorisnijeg igrača NBA lige, nedavno je potpisao najveći ugovor u istoriji košarke (značajno veći od prvobitno javljenih 270 miliona dolara, kako glase najnovije vesti), pa i ne čudi što je po mnogim njegovim rivalima - on stvarno bez premca kada se o košarci radi.

Primer za to stiže s jednog američkog (auto)puta, na kome je saobraćajna policija zaustavila Montrezla Herela, centra Filadelfije od pre osam dana, a koji je od 2015. u NBA i koji je nosio dresove Hjustona, Klipersa, Lejkersa, Vašingtona i Šarlota.

Harel, zvanično najbolji rezervni igrač NBA lige, odnosno "šesti čovek" 2020, u razgovoru s policajcima "morao" je da se dotakne i nekih košarkaških stvari.

Nikola Jokić i Montrezl Harel / FOTO: AP

Šta je tačno bio razlog njegovog zaustavljanja nije baš poznato široj javnosti, kao ni šta su on i "saobraćajci" čekali pokraj kola, ali, internetom je počeo da kruži snimak njihovog razgovora. Podelili su ga i brojni američki košarkaški novinari, pa i oni koji prate Jokićev klub, Denver Nagetse.

Na snimku se u jednom trenutku vidi kako policajac pita Harela ko mu je najteži rival za čuvanje, a ovaj odogovara "Jokić".

Tome je dodao i rečenicu: "Sa onolikom visinom kakva dodavanja ima, kakva sve s*** izvodi...". 

Imajući u vidu šta Jokić sve izvodi u najjačoj ligi sveta, možda ovo priznanje pred policijom i ne treba smatrati "iznuđenim".

Šalu na stranu, naravno, sama po sebi - situacija je nesvakidašnja, da jedan profisionalni košarkaš pred policijom priča o rivalima, ali, kada se već desilo, a to je i snimljeno, onda i ne čudi što su američki novinari koji prate Denver to podelili na društvenim mrežama.

A imaće mnogo toga da "dele" i u mesecima koji predstoje, jer su Denver Nagetsi ovog leta doveli čak devet pojačanja i imaju krajnje ozbiljne ambicije.

Pojačanja Denvera za NBA titulu?

Podsetimo, Denver je prilično aktivan između dve sezone: iz kluba su u Vašington otišli dosadašnji plejmejker Nagetsa Monte Moris i iskusni bek Vil Barton, a iz suprotnog smera došli su odlični "dvosmerni" igrač Kentavius Koldvel-Poup - popularni "KCP", i veteran na poziciji organizatora igre Iš Smit.

To nije sve, jer je potom angažovan i novi centar (istina, ne baš na veliko oduševljenje u taboru navijača Denvera, ali svakako - veliko NBA ime).

A onda je objavljeno da je naredno pojačanje Nagetsa - Brus Braun.

Ovaj 25-godišnjak, koji igra na pozicijama beka šutera i niskog krila, bio je 42. pik 2018. godine, a važi za prilično svestranog igrača, kome je odbrana jedna od glavnih karakteristika.

NBA karijeru je počeo u Detroitu, potom od 2020. do sada bio u Bruklinu, u kome je rekord karijere ostvario u februaru 2021. ubacivši 29 poena Sakramentu. Međutim, posebno se istakao u nedavnom plej-ofu. Na početku doigravanja, ubacio je Boston Seltiksima 26 poena i bio najefikasniji u ekipi koju predvodi Kevin Durant (koji je danas izazvao najveći NBA potres), a u drugoj i trećoj utakmici sa "keltima" Braun je ubacio bar po 23 poena, iako je više od 20 dao samo na četiri meča u ligaškom delu sezone.

Ova četiri pojačanja, uz povratak druge istinske zvezde Denvera, godinu dana odsutnog zbog povrede Džamala Mareja, ali i sjajnog šutera Majkla Portera Juniora, te zanimljiv izbor na nedavnom NBA draftu (bek Kristijan Braun, koji je bio triput srednjoškolski šampion, a jednom i NCAA prvaka tokom svojih koledž dana, te bek/krilo (a odličan defanzivac) Pejton Votson, kao i zanimljivo centarsko rešenje, Francuz Ismael Kamagate) - nisu sve.

Angažovan je i Australijanac Džeka Vajta koji je u Letnjoj ligi prosečno postizao osam poena i imao 6,5 skokova, uz šut od 70% iz igre u prve četiri utakmice za ekipu Denvera, u koji je stigao iz Melburn junajteda...

... a poslednji je doveden Džastin Tilman, član idealne petorke Razvojne NBA lige iz prošle sezone (krilni košarkaš je igrao za Koledž park Skajhokse, koji su filijala Atlante, i na 26 utakmica ostvarivao je proseke od 23,5 poena i 11,6 skokova. Pritom je šutirao sa 59,6% uspešnosti iz igre)


Visok je 203 centimetara, težak 99 kilograma, ali bez nekih većih poteškoća uspeva da se nadigrava sa većima od sebe.

Sve ovo - trebalo bi da pojasni ostatku konkurencije da Denver kreće u pohod na titulu. 

Tome bi, svakako, trebalo dodati i da je uprava kluba iz Kolorada dosadašnjem "igraču koji je sedeo na dve stolice" (pravo igranja i u Razvojnoj ligi, ali ne u NBA plej-ofu) Devonu Ridu ponudila "normalan", dvogodišnji ugovor. Imajući u vidu njegov doprinos na parketu u sezoni za nama, i ne čudi što je i on uvršten u sastav ekipe za šampionat koji predstoji...

Suma sumarum...


Kentavius Koldvel-Poup, Iš Smit i Brus Braun su bili uvodni trio pojačanja, dolazak zlatnog centra američke reprezentacije uvećao je broj novajlija na četiri, tu su i tri momka s drafta, osmo pojačanje je pomenuti Australijanac iz Melburna, a deveto član  idealne petorke Razvojne lige, Tilman. 

Na kraju, možda Denver nema baš najjači tim u ligi, ali jedan od najzanimljivijih - ima svakako. Uostalom, predvodi ga dvostruki uzastopni MVP, a vraćaju se dva ključna "šrafa", Marej i Porter Junior. Uz pomenuta pojačanja, ali i igrače kao što su Aron Gordon i "Bizi" Bouns, biće to izuzetno interesantna ekipa u sezoni koja predstoji.

Nova NBA sezona počinje 18. oktobra, i to utakmicom Golden Stejt Voriors - Los Anđeles Lejkers.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi, do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

A kada je o aktuelnom plej-ofu reč, završio ga je sa prosecima od 31 poen po meču, 13,2 skoka, 5,8 asistencija, 1,6 "krađa" i blokadom po utakmici, sve to uz realizaciju šuta iz igre od 57,5% uspešnosti.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)