SIJA OD SREĆE: Rafael Nadal dobio nagradu koju Novak Đoković nikada neće

Novosti online

20. 09. 2022. u 21:29

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal danas je naročito srećan.

СИЈА ОД СРЕЋЕ: Рафаел Надал добио награду коју Новак Ђоковић никада неће

Tanjug/AP

Kako i ne bi bio kada ga je španski kralj odlikovao.

Naime, kralj Filip Šesti je nagradu nagradu "Camino Real" univerziteta grada Aljkala-de-Enares uručio Rafi, a u pitanju je priznanje za zasluge za promoiju španske kulture u svetu.

- Mnogo je velika čast, a i ogromna je moja radost, što sam dobio ovu nagradu koja ima izuzetno veliku istorijsku težinu. To je priznanje za moj rad u tenisu i nagrada za moju strast prema sportu - poručio je Nadal na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Podsetimo, u odsustvu deportovanog Novaka Đokovića, na ovogodišnjem grend slemu u Melburnu u finalu muške pojedinačne konkurencije Danil Medvedev je vodio sa 2:0 protiv Rafaela Nadala i činilo se da će Španac ostati na 20 grend slem titula, kao što su u tom trenutku imali on, Novak Đoković i Rodžer Federer.

Međutim, Rafa je pobedio Rusa posle preokreta sa 2:6, 6:7(5), 6:4, 6:4, 7:5 i tako na Australijan openu došao do 21. gren slem titule, povevši tog časa u trci sa Noletom i Rodžerom Federerom.

Od tada je Nadal "uzeo" i Rolan Garos, stigavši do 22 najveća trofeja, a Novak Đoković mu je prišao na jedan zaostatka kada je osvojio Vimbldon. Rodžer Federer, koji je najavio kraj karijere na predstojećem revijalnom Lejver kupu, ostao je na 20 grend slem titula.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)