STRUČNJACI U STUDIJU, REPORTERI NA TERENU: Emisije "U ritmu Katara" i "Biser Pustinje" (RTS 1 / 21.05)

M. J. M.

20. 11. 2022. u 08:30

POLUČASOVNOM emisijom, uživo, "U ritmu Katara" (Prva, 12.00), Nina Kolundžija, Miloš Šaranović i Miljan Milićević, uvešće nas u 22.

СТРУЧЊАЦИ У СТУДИЈУ, РЕПОРТЕРИ НА ТЕРЕНУ: Емисије У ритму Катара и Бисер Пустиње (РТС 1 / 21.05)

Nina Kolundžija i Miloš Šaranović, Foto Prva

Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje danas počinje u Kataru. Pored priloga o aktuelnom šampionatu, radnim danima od 10.00, a vikendom u podne, pratićemo i analize, predviđanja, kao i najzanimljivija dešavanja sa terena i van njega, dok će nam reporteri prenositi atmosferu fudbalske groznice sa različitih lokacija po Beogradu i Srbiji. U studiju će gostovati fudbalski znalci, a u program će se uključivati Stefan Smuđa, novinar B92, koji će pratiti sve aktivnosti naše reprezentacije na licu mesta. Gost prve emisije je Ivica Kralj, naš proslavljeni golman, sada sportski direktor Partizana i nekadašnji reprezentativac i saigrač selektora Srbije, Dragana Stojkovića Piksija.

- U narednim emisijama ćemo ugostiti Vladimira Vermezovića, fudbalskog trenera, Dragana Mladenovića, direktora omladinske škole FK Crvena zvezda, Nenada Milijaša, bivšeg reprezentativca, Gordana Petrića, trenera FK Partizan i druge - otkriva, za "Novosti", Nina Kolundžija koja bi, kao i Miloš i Miljan, najviše volela da na pobedničkom postolju vidi našu reprezentaciju.

- Za dva prethodna prvenstva sam pogodila favorite, ali za ovo nisam sigurna. Ne vidim izrazitog favorita kao što su to, na primer, bili Španci 2009. godine. Francuzi brane titulu i među favoritima su, ali imaju i mnogo problema sa povredama a i priča se o odlasku selektora Didijea Dešana i dolasku Zidana u januaru. Hrvati imaju odličan tim, ali sada su četiri godine stariji i pitanje je mogu li okolnosti da budu kao kada su bili vicešampioni, a izgubili su od Francuza u finalu.

Miloš Krivokapić, Foto RTS

Najvećem ovogodišnjem sportskom takmičenju posvećena je i emisija "Biser pustinje" (RTS 1, 21.05), čiji su domaćini Dragana Kosjerina i Jovan Memedović. Urednici, Svetlana Danilović i Vladimir Mijaljević, sa novinarima Sportske redakcije i Zabavnog programa RTS-a, najveću pažnju će, naravno, posvetiti našoj reprezentaciji, koja će pokušati da u konkurenciji Brazila, Švajcarske i Kameruna, prođe grupnu fazu i plasira se u osminu finala ovog prvenstva. Izjave trenera i igrača našeg tima, izveštaji i uključenja reportera iz Dohe, analize u studiju sa brojnim gostima iz sveta fudbala i javnog života, najava narednih utakmica i zanimljivosti iz Katara - samo su deo sadržaja koje ćemo, do 18. decembra, svakodnevno pratiti u "Biseru pustinje" na RTS 1, po završetku poslednjeg fudbalskog meča, oko 22.00.

Ekipa RTS-a, Foto RTS

HIMNA "HAUUA, HAUUA" I MASKOTA LAEEB

PRENOS ceremonije otvaranja 22. svetske smotre fudbala, pratićemo od 15.40 na RTS 1, uz komentatora Miloša Krivokapića. Sedamdeset pet minuta pre prvog sudijskog zvižduka u premijernoj utakmici između domaćina Katara i Ekvadora (RTS 1, 16.50), na stadionu "Al Bajt" ćemo čuti zvaničnu himnu prvenstva, "Hayya, hayya", koju izvode Trinidad Kordona, Davido i Aiša. Biće tu i K-pop zvezda, Jung Kuk. Uz veliki vatromet, predstaviće nam se i maskota prvenstva, Laeeb, stvorenje koje dolazi iz paralelnog univerzuma.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)