POSLEDNJA PESMA NAŠEG MARINKA: Porodica Rokvić objavila baladu "Te noći kad umrem" na godišnjicu smrti pevača

V. N.

07. 11. 2022. u 12:03

PEVAČ Nikola Rokvić objavio je juče na svom jutjub-kanalu pesmu "Te noći kada umrem", poslednju kompoziciju koju je njegov otac, pevač narodne muzike Marinko Rokvić, snimio nekoliko meseci pre smrti.

ПОСЛЕДЊА ПЕСМА НАШЕГ МАРИНКА: Породица Роквић објавила баладу  Те ноћи кад умрем на годишњицу смрти певача

Foto Arhiva "Novosti"

Simbolično, premijerno je predstavljena 6. novembra u 11 časova, baš na dan i u čas kada je Marinko preminuo 2021. godine.

Baladu sa stihovima "te noći kada umrem, kad se stare ljubavi vrate, te noći nek me njenom pesmom isprate" napisao je Miloš Mihajlović, kompozitor je Miša Mijatović, dok je za aranžman bio zadužen Boban Prodanović.

- Legende nikada ne umiru - napisao je Nikola u ime porodice Rokvić, uz link pesme koju prati kolaž fotografija iz Marinkovog privatnog života i karijere. - Možda samo nekada odšetaju u druge svetove da i tamo odnesu ljubav, radost, setu i iskrenu emociju. Sa ponosom najavljujem poslednju pesmu našeg oca Marinka, pesmu koju je snimio par meseci pre nego što je otkrio da je bolestan. Hvala ti na svemu i za sve! Volim te do večnosti.

Nikola i Marinko Rokvić, Foto S. Sarić

Podsetimo, Marinko Rokvić bio je jedan od najpopularnijih i najtiražnijih jugoslovenskih i srpskih pevača narodne muzike, čiji su hitovi "Ti nisi došla", "Snegovi beli opet veju", "Da volim drugu ne mogu", "Ljubav stara srce para", "Potražiću oči nešto zelenije", "Svađalice moja mala" ili "Skitnica" i danas rado slušani. Preminuo je lane, u 68. godini od raka pankreasa, a sahranjen je pet dana kasnije na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!