TEORETIČAR UMETNOSTI PEVA NARODNJAKE: Mlada muzička nada se totalno razlikuje od cele estrade

Novosti onlajn

26. 04. 2024. u 23:10

DANAS su retki pevači koji se na estradi ne probijaju kroz muzička takmičenja, a upravo takav, teži put odabrao je Slobodan Sloba Elbet, koji se od brojnih kolega izdvaja i vrhunskim obrazovanjem i svestranošću.

ТЕОРЕТИЧАР УМЕТНОСТИ ПЕВА НАРОДЊАКЕ: Млада музичка нада се тотално разликује од целе естраде

Foto: Bojan Stevanović

Sloba je, naime, teoretičar umetnosti, tačnije etnomuzikolog sa titulom mastera, a osim što peva, on i komponuje i svira, i to dva instrumenta - harmoniku i klavir. Njegov kvalitet prepoznat je i u Radio Beogradu, čiji je vokalni solista već nekoliko godina, a sada je snimio svoju prvu pesmu "Još si moja rana", u saradnji sa našim čuvenim harmonikašem Aleksandrom Sofronijevićem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sloba Elbet (@sloba_elbet)

- Oduvek sam želeo da da započnem karijeru samostalno, van aktuelnih muzičkih takmičenja. Baš onako kako su to nekad pevači radili - postepeno i temeljno. Najvažniji mi je kvalitet, zato sam i ostvario saradnju sa Aleksandrom Sofronijevićem jer je njegov studio jedan od najboljih u regionu i svi znamo kakav je on umetnik na harmonici, a kakav je aranžer, između ostalog, možete čuti u mojoj pesmi. Uradio je sjajan posao i mojoj pesmi udahnuo život na najlepši mogući način, prelepim, toplim zvucima harmonike - kaže Sloba, koji je sam napisao i muziku i tekst.

Zanimljivo je da je ovaj mladi pevač već snimio i nekoliko trajnih snimaka za Radio Beograd, što je privilegija rezervisana samo za najkvalitetnije pevače, a on najavljuje da će svoju karijeru graditi isključivo na pravoj narodnoj pesmi, nezavisno od muzičkih trendova.

 

BONUS VIDEO:

POKREĆU ME NEPREDVIĐENE SITUACIJE | "Novosti" intervju | Miloš Radenković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini