DA LI STE JELI GRILIJAŠ ŠTANGLE? Pravile su se u vreme naših baka, a i danas su popularne
SAVRŠENSTVO ukusa

Foto: kuvarice_manje_zbori
GRILIJAŠ ŠTANGLE - potrebno je:
Oblanda štangle
8 kašika šećera u prahu
200gr oraha (prepečenog) ili kikirikija
ZA GRILIJAŠ - potrebno:
300gr šečera u prahu
1 puter ili margarin
200gr mlevenog keksa
GRILIJAŠ ŠTANGLE - priprema:
Žumanca umutite sa 8 kašika šećera, orah propržite i grubo ga izdrobite. 300gr šećera u prahu pržite u šerpi dok ne dobije karamelizovanu boju, zatim ubacite puter ili margarin i mešate da se to spoji. Skinete sa vatre i ubacite fil od žumanaca i oraha, zatim dodate keks, sve dobro izmešate i filujete između dve oblande. I to je to. Preostaje vam samo da uživate u slatkom zalogaju.
Preporučujemo

IMATE PUDING, IMATE VIŠNjE? Zašto ne biste napravili kolač za sladokusce (RECEPT)
16. 03. 2023. u 09:00

AKO VOLITE JABUKE, OVO JE POSLASTICA ZA VAS: Brz i jednostavan recept (VIDEO)
14. 03. 2023. u 15:00

"NEĆU MOĆI DA PRISUSTVUJEM DOGAĐAJIMA" Država EU zabranila Ficu prelet do Moskve, traže se alternativne rute
SLOVAČKI premijer Robert Fico je izvestio da Estonija nije dozvolila slovačkom avionu za Rusiju da preleti preko njene teritorije i da se traži alternativni put.
07. 05. 2025. u 21:01

"TO JE SKANDAL!" Orban žestoko udario na Ursulu fon der Lajen zbog Ukrajine
MAĐARSKI premijer Viktor Orban oštro je kritikovao predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen na društvenim mrežama zbog poziva Ukrajini da ubrza pristupanje Evropskoj uniji.
07. 05. 2025. u 15:26

PRIVATNO NASELjE: Slavni muzičar masovno gradi na Zlatiboru - kompleks od 17 zgrada, a njemu i partneru dve kuće
"IMAO sam apartman na Zlatiboru koji sam prodao i taj novac sam uložio u ovaj projekat. Imam vikendicu na Kokinom Brodu, a to je bliže Zlataru. To je zapravo porodična kuća, supruga mi je odatle rodom. Imam želju da živim na Zlatiboru. Bogu hvala, auto-put polako stiže tamo. Dođem danas za Beograd, uveče sviram, a pošto mi do Užica treba dva sata, sutradan s porodicom kuliram u šumi."
07. 05. 2025. u 19:11
Komentari (0)