AKO VOLITE JABUKE, OVO JE POSLASTICA ZA VAS: Brz i jednostavan recept (VIDEO)
ZA sve ljubitelje jabuka
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 3 kašike šećera
- 4 jabuke
- 2 kašike brašna
- 100 g mlevenih oraha
- 50 g suvog grožđa
- korica limuna
- 30 ml ulja
Priprema:
Jabuke oljuštiti i izvaditi sredinu. U pleh 35x25 posuti na dnu malo šećera, jedno tri kašike. Jabuke napuniti mlevenim orasima i poređati na šećer. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
Umutiti jaja, dodati brašno i dve kašike mlevenih oraha, koricu limuna i suvo grožđe kao i malo ulja. Sve izjednačiti. Staviti na pečene jabuke pa vratiti još 20 minuta da se kolač dopeče.
Pečen kolač ohladiti pa izvrnuti na poslužavnik tako da jabuke budu odozgo. Na ohlađen kolač dodati šlag ili umućenu slatku pavlaku.
Vratiti u frižider nekoliko sati.
Preporučujemo
OD SAMO TRI SASTOJKA: Starinska i jeftina poslastica koju vole sve generacije
28. 02. 2023. u 11:00
RECEPT ZA RUČAK BEZ MESA: Ovo povrće uz bešamel sos dobija odličan ukus (VIDEO)
23. 02. 2023. u 19:45
ZELENSKI SAZVAO ČITAV GENERALŠTAB: Izdao hitno naređenje, tek sada sledi haos na frontu u Ukrajini
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski hitno je sazvao sastanak sa visoko pozicioniranim zvaničnicima Generalštaba i vojske zbog situacije na frontu, navodi britanski ekspert Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.
04. 05. 2024. u 20:06
U NEDOUMICI STE? "Vaskrse" ili "voskrese"? Ovako se pravilno čestita Uskrs ili Vaskrs?
U SUSRET najvećem pravoslavnom prazniku, pokušaćemo da razbijemo nedoumice oko toga kako je pravilno čestitati Uskrs odnosno Vaskrs.
04. 05. 2024. u 21:16
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)