TRADICIONALNO JELO KOJE SRBI OBOŽAVAJU: Slana sarma torta idealna za slave
RECEPT za slave, ali i za porodični ručak. Ovo je jedan od najboljih recepata za slanu tortu, jer se pravi od sastojaka za sarmu.
Jedan od specijaliteta bez kojeg ne može da se zamisli zima je i sarma, a mi vam predlažemo da isprobate i fantasičan recept za sarma slanu tortu.
Slane torte su najlepši ukras svake trpeze, ipak, jedan recept se izdvaja od svih drugih.
Ova se konkretno pravi sa slatkim kupusom, ali vi lako možete da ga zanemite slanim.
Ovako pripremljenu slanu tortu možete da služite i za ručak.
Potrebno:
* 1 veliki kupus
* 400-450 g mlevenog mesa
* 1 crni luk
* 1 šargarepa
* 1/2 kašičice začina za meso
* 100 g pirinča
* 2 kašičice paradajz paste
* 4 kašika vode
* 1 kašika pavlake
Recept za slanu sarma tortu:
Nekoliko većih listova sa kupusa kratko blanširajte, a ostatak izrendajte. Skuvajte pirinač, pa procedite. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte rendanu šargarepu. Dodajte dobijenu smesu u mleveno meso, pa dodajte jaje, so, biber, začin za meso, seckani kupus i pirinač. Sve dobro sjedinite. Tiganj nauljite, pa poređajte listove kupusa tako da vire spolja, ali i da pokriju dno. Sipajte smesu sa mesom, poravnajte, pa zatvorite listovima koji vire iz tiganja, ako i celim listovima koji su ostali. Paradajz pastu pomešajte sa vodom i sipajte preko slane torte. Poklopite i krčajte 10 minuta, a onda sipajte 200 ml vode i ponovo poklopite, pa kuvajte još 40 minuta. Sarma slana torta je gotova.
(StvarUkusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
4 POSNA JELA PO RECEPTU MONAHA SA ATOSA: Najlepši obroci iz hilandarskog kuvara
30. 11. 2023. u 12:00
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?
BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.
23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26
„ŽOGO BONITO“ ZA MALOG OGIJA: „Dečak leptir“ nastavlja borbu uz podršku heroja iz Superlige humanosti
FONDACIJA Mozzart za svaki pogodak u domaćem prvenstvu izdvaja 10.000 dinara, a najbolji igrač aprila Vinisijus Melo usmerio humanitarni fond za lečenje Ognjena Bojkovića
24. 05. 2024. u 16:00
"NE TREBA TI DATI DA ZAKORAČIŠ U BiH": Javne pretnje pevačici - Ana se usprotivila rezoluciji o Srebrenici?
ANA Nikolić javno se zahvalila državama koje su podržale Srbiju na jučerašnjem glasanju o rezoluciji u Srebrenici.
24. 05. 2024. u 19:20
Komentari (0)