GABON TORTA: Najlepša torta sa čokoladom i lešnicima

Novosti online

26. 05. 2024. u 17:00

Gabon torta predstavlja pravu poslasticu za sve ljubitelje intenzivnih čokoladnih ukusa. Ova bogata, kremasta torta, svojim slojevima i teksturom obećava intezitet i senzualnost ukusa.

ГАБОН ТОРТА: Најлепша торта са чоколадом и лешницима

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za fil:

  • 15 žumanaca
  • 350 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 250 g putera

Za kore:

  • 15 belanaca
  • 300 g šećera
  • 300 g pečenih pa samlevenih lešnika
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike fila koji ste napravili

Priprema:

Za fil umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, pa tu smesu kuvajte na pari dok se ne zgusne.

Dodajte otopljenu čokoladu uz stalno mešanje.
Dobijeni krem ohladite i pomešajte s umućenim puterom.
Za jednu koru umutite 5 belanaca u čvrst sneg.
Dodajte 100 g šećera i mutite mikserom.
Lagano umešajte 100 g lešnika, 1 kašiku brašna i 1 kašiku pripremljenog fila.
Smesu za koru pecite u okruglom kalupu od 24 cm, 18 minuta na 180°S. Isti postupak primenite za još dve kore, dakle imaćete ukupno tri.
Ređajte koru pa fil dok ne utrošite sav materijal, a završite filom.
Stavite da se ohladi i na kraju ukrasite po želji šlagom, čokoladom ili čokoladnim ganašom.

Iako na prvi pogled ne deluje kremasto, Gabon torta oduševljava svojom sočnošću i bogatim ukusom. Savršena je za one koji cene gustu i punu teksturu svakog zalogaja. Prijatno.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)