SLADOLED OD JAGODE NA ŠTAPIĆU: Potrebna su samo 4 sastojka, a deca će ga obožavati
U toplim danima, možete da se osvežite kupovnim sladoledom, ili da izaberete bolju varijantu i da sami napravite domaći sladoled. Brzo se pravi, zdraviji je, a što je najbolje od svega ima pun ukus voća, a možete da koristite bilo koje drugo voće po želji.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 150 g jagoda
- 10 g šećera u prahu
- 50 ml vode
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
U činiju dodajte jagode, šećer u prahu i vodu, pa sve izmiksajte da dobijete kašu. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini. U kalupe za sladoled sipajte smesu do polovine kalupa. Zamrznite na neka 2 sata. Za to vreme umutite slatku pavlaku da dobijete gust šlag. Kada se sladoled zaledio uz pomoć šprica ili kašičice dopunite kalupe do kraja pavlakom. U svaki zabodite po štapić, pa vratite u zamrzivač na 3 sata. Nakon toga pažljivo izvucite sladoled iz kalupa i spreman je za jelo.
(Stvarukusa/mondo)
Preporučujemo
"KOLAČ MILIONERA": Poslastica od karamele i čokolade koja će vas raspametiti
02. 04. 2024. u 15:00
POSNE ŽERBO KUGLICE: Prave se od tri sastojka, spremne za 10 minuta
28. 03. 2024. u 12:18
UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
ODBRUSILA CARINIKU: Gocu na granici nazvali Rašinom mamom
PEVAČICA bez dlake na jeziku govori o odnosu sa suprugom Rašom Novakovićem, uvek se sa šalom osvrćući na razliku u godinama koja je mnogima bila glavna tema na početku njihovog zabavljanja.
31. 10. 2025. u 18:35
Komentari (0)