SVI DRŽE NA OVOM MESTU, A TO UBRZAVA TRULJENJE: Gde treba da čuvate jabuke da ostanu dugo sveže?

Novosti online

22. 03. 2024. u 14:00

JABUKA zdravlje čuva, a odlično se slaže sa brojnim poslasticama i pitama.

СВИ ДРЖЕ НА ОВОМ МЕСТУ, А ТО УБРЗАВА ТРУЉЕЊЕ: Где треба да чувате јабуке да остану дуго свеже?

Foto Shutterstock

Postoje neka opšta pravila koje jabuke će duže da traju, ali danas vam donosimo cake kako da učinite da ostanu sveže nedeljama.

Opšte poznata pravila

Manja jabuka sa debljom kožicom će duže da traje od velike sa tankom korom.

Verovatno znate da kisela sorta duže traje od slatke.

Istina je da ako stavite jednu pokvarenu jabuku, ona će uticati na ostale zdrave.

Čak i ako jabuka ima samo malu flekicu, sastojak etilen se brže ispušta, pa će da pokvari ostale oko nje.

Gde ne treba da držite jabuke

Nemojte da držite jabuke blizu drugog voća, posebno banana, grožđa ili bresaka, takođe zbog etilena.

Nemojte da čuvate jabuke na stolu ili kuhinji, jer ako ih ne iskoristite za nekoliko dana, krenuće da se kvare.

Foto Shutterstock

Čuvajte jabuke u frižideru + dodatna caka

Najbolje je da čuvate jabuke u vratima frižidera, jer tamo mogu da opstanu 3 do 4 nedelje.

A ako ih stavite u plastičnu činiju sa poklopcem u frižider, a na dno i preko jabuka stavite parče ubrusa, on će da skupi višak vlage i uspori prerano truljenje. 

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost