PRSTE DA POLIŽETE: Pica četiri godišnja doba, gurmansko jelo, sa hrskavom podlogom

Новости онлајн

23. 05. 2025. u 09:00

SA hrskavom podlogom i slasnim nadevom, prste da poližete.

ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Пица четири годишња доба, гурманско јело, са хрскавом подлогом

Foto Printskrin Youtube/Mom's Best Homemade

Gurmansko jelo savršeno za lepo druženje sa prijateljima.

Potrebno je:

* 500 g brašna
* 20 g pivskog kvasca
* mlaka voda
* malo soli
* kečap
* kačkavalj
* pečurke
* šunka
* jaje
* kulen
* masline
* origano

Priprema:

Rernu zagrejte na 225 stepeni. Umesite testo, pa ga ostavite na toplom da naraste. Onda ga ponovo premesite i pustite da odstoji. Razvucite i stavite u pleh obložen pek papirom.

Premažite debelim slojem kečapa i pospite rendanim kačkavaljem. Od šunke napravite rolnice, pa rasporedite da površinu pice dele na četiri jednaka dela. U jedan režanj razbijte jaje i malo posolite, u drugi poređajte kulen, u treći na trouglove isečenu šunku, a u četvrti pečurke isečene na listiće. Ukrasite maslinama, rendanim kačkavaljem i pospite origanom. Pecite picu  20 minuta, u rerni zagrejanoj rerni na 225 stepeni.

Prijatno!

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STAZE KOSMETA - ĐAKOVICA: Ko srcem mrzi taj je u zatvoru, mi smo na slobodi... (VIDEO)