LAGANA PITA SPREMA SE BRZO: Pita od spanaća, feta sira, graška i kukuruza
PRIPREMA se za samo 15 minuta i odličan je izbor za ručkove i užine bez mesa.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* 130 gr smrznutog spanaća, odmrznutog
* 150 gr smrznutog graška, odmrznutog
* 50 gr smrznutog kukuruza, odmrznutog
* 3 srednja jajeta, umućena
* 200 gr fete, grubo izmrvljene
* mala veza nane, grubo iseckane
* rendana kora i sok od 1 limuna
* 7 listova lisnatog testa
* maslinovo ulje za četkanje
* 2 kašike susama
Recept za laganu pitu od spanaća, feta sira, graška i kukuruza:
Korak 1:
Zagrejte rernu
Za laganu pitu od spanaća i feta sira zagrejte rernu na 180ºC. Spanać iscedite da biste uklonili što više vlage, a zatim stavite u veliku činiju sa graškom, kukuruzom, jajima, fetom i nanom. Začinite crnim biberom i sa malo soli, dodajte limunovu koricu i sok, pa dobro promešajte.
Korak 2:
Slažite lisnato testo
Položite list testa na dno tepsije, premažite maslinovim uljem, a zatim dodajte preostale listove lisnatog testa, premazujte uljem i raširite ih tako da tepsija bude ravnomerno pokrivena.
Korak 3:
Punite testo filom
Kašikom sipajte spanać, fetu, grašak i kukuruz u tepsiju, a zatim preklopite lisnato testo preko fila, i naborajte površinu testa. Premažite maslinovim uljem i pospite susamom.
Korak 4:
Kuvajte pa pecite
Kuvajte na ringli, na srednje jakoj vatri, 5 minuta da se osnova pite zagreje, pa pecite u rerni 20-25 minuta dok ne porumeni i ne postane čvrsta na dodir. Ako vrh prebrzo porumeni, pokrijte ga folijom. Izvadite pitu i ostavite da se ohladi. Uživajte u laganoj piti sa spanaćem, fetom, graškom i kukuruzom!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SVETOGORSKI KOLAČ: Spoj čokolade i pomorandže - bogat ukus koji osvaja
08. 03. 2024. u 11:00

"PUNjENI OPANCI": Specijalitet od paprika za nezaboravan i lagan ručak
07. 03. 2024. u 10:00

MESO ĆE BITI SOČNO, MEKANO I PREUKUSNO: Najbolja marinada na svetu
11. 03. 2024. u 17:00

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)