RECEPT ZA BANANA HLEB: Poslastica kojoj se ne može odoleti (VIDEO)

Novosti onlajn

07. 09. 2023. u 17:00

BANANA hleb je lagani dezert u kojem će uživati svi ukućani!

РЕЦЕПТ ЗА БАНАНА ХЛЕБ: Посластица којој се не може одолети (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Printskrin/ Recepti.com

Potrebni sastojci:

  • 2 veće banane
  • 150 g smeđeg šećera
  • 150 g putera
  • 2 jajeta
  • 150 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 40 ml jogurta
  • 100 g čokolade
  • 50 g suvog grožđa
  • 2 kašike ruma

Za posipanje:

  • 2 kašike kokosa
  • 2 kašike seckanih badema
  • 2 kašike belog šećera
  • 2 kašike smeđeg šećera

Priprema

  • Banane stavimo u pleh obložen papirom za pečenje i viljuškom ih izbockamo. Pleh stavimo u već zagrejanu rernu na 220 C oko 15-20 minuta dok banane ne potamne.
  • Dok se banane peku pripremimo ostale sastojke. Suvo grožđe potopimo u rum, promešamo i ostavimo da odstoji.
  • Napravimo smesu za posipanje. U činiju stavimo kokos, seckani badem, beli šećer, smeđi šećer i promešamo.
  • Ispečene banane oljuštimo i stavimo u odgovarajuću posudu. Viljuškom ih dobro izgnječimo i ostavimo sa strane.
  • U činiju za mešanje stavimo smeđi šećer, dodamo otopljeni i prohlađen puter. Mutilicom smesu umutimo, pa zatim dodamo jaja i nastavimo sa mućenjem.
  • Umućenoj smesi dodamo izgnječene banane i nastavimo sa mućenjem. Postepeno dodajemo brašno i prašak za pecivom uz dalje mućenje. Dodajemo jogurt i smesu ujednačimo.
  • Na samom kraju smesi dodajemo rumom natopljeno suvo grožđe, iseckanu čokoladu i sve varjačom sjedinimo.
  • Pleh za hleb obložimo papirom za pečenje i isipamo smesu. Preko pospemo već pripremljenom smesom za posipanje.
  • Pečemo u već zagrejanoj rerni na 200 C oko 50-60 minuta. Čačkalicom proveriti da li je banana hleb pečen.
  • (Recepti.com)

    BONUS SADRŽAJ

    Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

    Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

    Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

    JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

    Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

    Pratite vesti prema vašim interesovanjima

    Novosti Google News

    Komentari (0)

    SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom