NEMATE IDEJU ZA RUČAK? Riba i pirinač kao predlog je ODLIČNO rešenje (VIDEO)

Novosti online

13. 04. 2023. u 12:00

BAKA NAM daje odličan recept za brz obrok kada nemate ideju šta biste danas pravili za ručak.

НЕМАТЕ ИДЕЈУ ЗА РУЧАК? Риба и пиринач као предлог је ОДЛИЧНО решење (ВИДЕО)

Foto: Privatna arhiva

Recept idealan za one koji nemaju ideju za današnji ručak.

Riba i pirinač - sastojci:

par fileta soma

2 šargarepe
lonče od 100 gr pirinča
1 veza mladog crnog luka
soli, bibera
1 kašičicu crvene mlevene paprike
belog luka
peršunov list
ulje

Riba i pirinač - priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan mladi luk i šargarepu, dodati opran pirinač šolju i 3 šolje vode i kuvati na tihoj vatri. Pred kraj dodati soli, biber i peršunovog lista.

Filete soma iseći na komade, pa je malo krpom osušiti i upiti višak vode. Posuti sa belim lukom u granulama. Na foliju staviti 2 kašike kukuruznog brašna 1 hlebnog po želji suvog začina i soli  mlevene paprike crvene i sve izmešati. Kroz to dobro provući i pritisnuti ribu sa svih strana.

Pleh obložiti uljem, pa svako parče umočiti u ulje u tepsiji sa jednom stranom, i ređati jedno do druge. Na kraj istresti pirinač pa rasporediti. Peći na 210 stepeni C oko 25-40 min da se lepo zarumeni u zavisnosti od rerne. Fantastično zaista!!!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima