RECEPT STARIJIH GENERACIJA: Šufundle - mogu da budu slane, slatke, užina ili večera (FOTO/VIDEO)
EVO JEDNOG recepta starijih generacija, recepta koji nas vraća u detinjstvo i našu mladost
Foto: Privatna arhiva
Šufnudle se prave prazne, sa džemom ili sirom. Jednako su dobre, jedu se tople jer je glavni sastav krompir. Ovoga puta vam predstavljam recet šufnudle sa sirom i integralnim brašnom. Brzo, jednostavno ukusno zdravo.
Šufundle - sastojci:
500 gr krompira
100 gr hlebnog belog brašna
60 gr integralnog pšeničnog brašna
1 jaje
so
ulje
malo prezli
100 gr tvrdog sira
Šufundle - priprema:
Skuvati krompir, pa ga izgnječiti viljuškom. Dodati jaje, posoliti, pa izmiksati. Izmesiti malo rukama, pa ga istanjiti oklagijom na pola cm.
Seći na kvadrate i u svaki kvadrat ubaciti komad sira, pa uviti u rolnice. Kuvati oko 10-15 min kad omeknu i isplivaju.
Foto: Privatna arhiva
Prezle ispržiti i uvaljati šufnudle. Poslužiti ih dok su tople i uživati u sjajnom ukusu.
Može se služiti uz kajmak i kao samostalno jelo.
Preporučujemo
SAVRŠEN DORUČAK: Fine mekane lepinje sa krompirom za dobro jutro (VIDEO)
16. 03. 2023. u 12:00
SLANE KORPICE SA SPANAĆEM: Za doručak, večeru ili prilog uz ručak (VIDEO)
15. 03. 2023. u 12:00
PUN POGODAK: Mali, posni mafini hlebčići sa semenkama (VIDEO)
14. 03. 2023. u 18:00
"PA HAJDE DA PRODUŽIMO ZADOVOLjSTVO" Zaharova uputila misterioznu poruku Zapadu
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su zapadne zemlje zabrinute zbog toga kakva bi još nova ispitivanja oružja Rusija mogla da sprovede nakon demonstracije rakete "Burevestnik".
01. 11. 2025. u 19:52
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
"ONA JE ZLA!" Ova poznata srpkinja je zaova Snežane Đurišić (FOTO)
"MALO je zla, ali je naša..."
02. 11. 2025. u 16:10
Komentari (1)