VELIKE VESTI ZA RUSKU VOJSKU: Šojgu dao obećanje

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

20. 04. 2024. u 10:33

MINISTAR odbrane Rusije Sergej Šojgu obišao je poligon na teritoriji Moskovskog vojnog okruga gde se testiraju novi dronovi i malokalibarsko oružje za rusku vojsku.

ВЕЛИКЕ ВЕСТИ ЗА РУСКУ ВОЈСКУ: Шојгу дао обећање

Foto: Profimedia/Ilustracija

Svi dronovi su napravljeni od domaćih materijala i komponenti, što Rusiji omogućava da u najkraćem mogućem roku pređe na serijsku proizvodnju, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. 

Ruski ministar pogledao je različite vrste bespilotnih letelica, čija nosivost varira od 10 do 200 kilograma, među kojima je bio i jurišni kvadrokopter, opremljen univerzalnim komponentama za upotrebu najrazličnijih vrsta municije i prilagođen čak i za uslove slabe vidljivosti.

Letelica je unapređena tako da može da se koristi i kada neprijatelj ometa upravljanje njome, a operaterima je potrebno svega dve nedelje da se obuče u korišćenju, jer je jednostavna za upotrebu i ima pogodan softverski interfejs.

Rukovodilac preduzeća potvrdio je spremnost da se proizvede čak 30 kvadrokoptera ovog tipa mesečno i da bi u budućnosti proizvodnja mogla da se poveća.

Rusija će otvoriti naučni centar za istraživanje i proizvodnju dronova i robotskih sistema, obećao je ruski ministar i pojasnio da će na istom mestu biti različita preduzeća, laboratorije i dizajneri koji će zajedničkim snagama raditi na razvoju i proizvodnji naprednog naoružanja.

Ruski ministar je izvršio inspekciju i malokalibarskog oružja koje je razvijeno uz pomoć snajperista koji su se borili u Specijalnoj vojnoj operaciji.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: MOĆNO DEJSTVO OKLOPNIH VOZILA: Pogledajte naoružanje Vojske Srbije na Pešteru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)