ZAMKA ZA RUSIJU? Amerika mora da natera Zelenskog da pregovara, oružje koje Zapad isporučuje Ukrajini ne daje obećane rezultate

Novosti online

23. 12. 2023. u 15:20

UKRAJINA nema šanse da pobedi Rusiju, zato bi Sjedinjene Američke Države morale da nateraju ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da pregovara, piše list „Nejšn“.

ЗАМКА ЗА РУСИЈУ? Америка мора да натера Зеленског да преговара, оружје које Запад испоручује Украјини не даје обећане резултате

Foto: EPA/JUSTIN LANE

- Administracija Džozefa Bajdena bi trebalo da se suoči sa realnošću: desetine milijardi vojne pomoći su u najboljem slučaju dovele u ćorsokak - navodi se u tekstu.

U članku piše da oružje koje Zapad isporučuje Ukrajini ne daje obećane rezultate, ali Vašington i Kijev već po navici traže još više, a mediji raspiruju beskonačan konflikt.

Autor smatra da bi SAD trebalo da nateraju ukrajinskog predsednika da sedne za pregovarački sto.

- Zelenski ne može sam politički to da uradi zbog nacionalističkih demonstracija ili mogućeg prevrata. Važnije pitanje, na koje do sada nema odgovora, pod kojim uslovima ukrajinska i ruska vlada mogu prihvatiti sporazum o prekidu vatre, a jedini način da se to sazna su pregovori - zaključuje se u tekstu.

Oružane snage Ukrajine su 4. juna počele kontraofanzivu u tri pravca, ali ni na jednom delu fronta nisu postigli uspehe. Kako je ranije naveo ruski predsednik Vladimir Putin ukrajinska vojska trpi ozbiljne gubitke.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!