TRAJNI MIR, MOŽE - SAMO AKO ZAPAD NE ŠALJE ORUŽJE Zaharova poručila: U uslovima u kojima Ukrajina želi našu kapitulaciju, nema razgovora

Novosti onlajn

09. 12. 2023. u 19:38

TRAJNI mir u Ukrajini je moguć samo ako Zapad prestane da joj šalje oružje, a ona prihvati nove teritorijalne realnosti, rekla je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova u intervjuu agenciji „Frans pres“.

ТРАЈНИ МИР, МОЖЕ - САМО АКО ЗАПАД НЕ ШАЉЕ ОРУЖЈЕ Захарова поручила: У условима у којима Украјина жели нашу капитулацију, нема разговора

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

Zaharova je podvukla da je Rusija otvorena za pregovore, ali je i dodala da Moskva trenutno ne vidi političku volju u Kijevu ili na Zapadu kako bi se oni održali. Ukazala je i na to da Ukrajina želi da Rusija kapitulira.

- Naravno, u takvim uslovima ne možemo da razgovaramo ni sa kim iz ukrajinskog rukovodstva - dodala je Zaharova.

Navela je da Rusija neće da dozvoli da se pored njenih granica nalazi „agresivna nacistička država sa čije teritorije dolazi pretnja Rusiji i njenim susedima“.

Ranije je američki državni sekretar Entoni Blinken rekao da je od ukupnog obima pomoći Kijevu, 90 odsto je otišlo na proizvodnju oružja u samoj Americi, čime je osiguran rast ekonomije. Zbog toga je neophodno, dodao je on da Amerika nastavi da isporučuje vojnu pomoć Ukrajini.

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana