GRCI, EVO VAM IH ALBANCI U CENTRU ATINE: Edi Rama na predizbornom skupu (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

12. 05. 2024. u 23:35

ALBANSKI premijer Edi Rama obratio se skupu albanskih imigranata, članova stranke i pristalica u Atini u zatvorenoj areni Galacsi pod strogim merama bezbednosti bez obzira na to što su se grčke vlasti protivile tom skupu. Ovaj događaj je izazvao nove tenzije u grčko-albanskim odnosima. Ovakav potez očigledno je jedan od koraka ka stvaranju velike Albanije, a u viziji planera "velike Albanije" pored Srbije, Severne Makedinije i Crne Gore su i delovi grčke teritorije Južni Epir i ostrvo Krf.

ГРЦИ, ЕВО ВАМ ИХ АЛБАНЦИ У ЦЕНТРУ АТИНЕ: Еди Рама на предизборном скупу (ВИДЕО)

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Naime, prisutni su na skup počeli da pristižu u nedelju rano ujutro, a Rama je poziv na događaj objavio i na svojoj Fejsbuk stranici.

On je najavio da će održati sastanak sa albanskim imigrantima u okviru ponovnog pokretanja Socijalističke partije i priprema za predstojeće parlamentarne izbore 2025. godine.

Grčki list „Katimerini” je pre nekoliko dana pisao da je poseta prilično zabrinula zvaničnu Atinu i da se više odnosi na bojazan da bi Rama mogao da utiče na albanske imigrante za izbore grčkih poslanika za evropsku parlamenta.

Prema pisanju lista „Katimerini“, grčke vlasti su zatražile od saradnika šefa albanske vlade da odlože sastanak sa imigrantima posle 9. juna, datuma koji se poklapa sa danom izbora za poslanike u Evropskom parlamentu.

Foto: Printskrin

 

Foto: Printskrin

Foto: Printskrin

 

Foto: Printskrin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (1)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)