NOVI RUSKI TENKOVI PRAVO IZ FABRIKA IDU NA FRONT: Ruska agencija o velikim pojačanjima koja stižu u Ukrajinu

Novosti online

29. 03. 2023. u 08:26

RUSKE jedinice na frontu u Ukrajini su već dobile nekoliko stotina najnovijih tenkova sa fabričke trake, uglavnom T-90M Proriv, piše RIA Novosti pozivajući se na dobro obavešten izvor.

НОВИ РУСКИ ТЕНКОВИ ПРАВО ИЗ ФАБРИКА ИДУ НА ФРОНТ: Руска агенција о великим појачањима која стижу у Украјину

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Ruska odbrambena industrija je do danas u zonu SVO isporučila nekoliko stotina novih tenkova, nedavno puštenih sa proizvodne trake. To su uglavnom tenkovi T-90M Proriv, kao i duboko modernizovana vozila T-72B3M - rekao je sagovornik agencije.

On je dodao da su ovi tenkovi "po svojim taktičko-tehničkim karakteristikama, uključujući naoružanje, sistem upravljanja vatrom, zaštitu, mobilnost i situacionu svest, na nivou najsavremenijih stranih vozila".

- Istovremeno, možemo sa sigurnošću reći da su T-90M i T-72B3M u potpunosti superiorniji u pogledu borbenih karakteristika u odnosu na te tenkove, uključujući i zemlje NATO-a, koje su ukrajinske trupe dobile ili će dobiti u bliskoj budućnost - naglasio je izvor.

Izvor ruske agencije je dodao da se T-90M i T-72B3M u trupama opremaju dodatnom dinamičkom zaštitom, što omogućava ruskim tenkovima da se efikasno odupru protivoklopnom oružju (naročito kumulativnoj municiji i oklopnim potkalibarskim projektilima) iz skoro svih uglova.

Tenk T-90M Proriv (Proboj) je duboka modernizacija T-90A sa povećanom zaštitom, poboljšanim borbenim i operativnim karakteristikama.

Vozilo je opremljeno novim modulom borbene kupole sa topom kalibra 125 milimetara – lanserom navođenih raketa i visoko automatizovanim digitalnim sistemom za upravljanje vatrom sa različitim nišanima.

BONUS VIDEO: UKRAJINSKI TENKISTI NA OBUCI U ŠPANIJI - U Saragosi se pripremaju za korišćenje tenkova "Leopard 2A4"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!