OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Princ Hari potezom šokirao sve, očima javnosti nije promakao jedan detalj

Novosti online

27. 04. 2024. u 11:59

KRALj Čarls vratiće se naredne nedelje javnim dužnostima, prvi put nakon što mu je u februaru dijagnostikovan rak. Taj veliki obrt uveliko se komentariše, dok princ Hari šokira jednim detaljem ili preciznije, izostankom tog detalja.

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Принц Хари потезом шокирао све, очима јавности није промакао један детаљ

Foto: Tanjug AP

Čini se da je princ Hari odustao od nošenja medalje kojom je obeleženo krunisanje njegovog oca kralja Čarlsa (šesti maj 2023, London), dok je uručivao nagradu američkom vojniku sa najboljim učinkom.

Vojvoda od Saseksa nosio je niz medalja na svom sakou dok je vojnikom godine imenovao borbenu medicinsku narednicu prve klase Elizabet Marks, Militari Tajmsa.

Među tim medaljama nalaze se tri koje obeležavaju različite jubileje njegove bake Elizabete Druge, u 21. veku.

Kralj Čarls je važnom odlukom poručio da se lečenje protiv raka dobro odvija.

Na reverima princa nije bilo medalje koju su dobili on i drugi koji su učestvovali u formalnom usponu kralja na presto pre skoro godinu dana, te medalje nije bilo ni u videu snimljenom krajem prošle godine, piše Dejli Mejl.

Smatra se da izostanak te medalje predstavlja ignorisanje kralja. Medalje koje nosi odgovaraju onima koje je nosio na krunisanju. Hari inače na toj ceremoniji nije bio u vojnoj uniformi jer od 2020. nije zaposlen član dvora.

O ovom njegovom potezu pišu i NjuzVik i San, a stručnjak Ričard Ficvilijams poručuje da Hari želi da se namerno distancira od svog starog života jer su SAD sada njegova stalna adresa.

- Saseksovi ne rade bilo šta slučajno i to jasno naglašava ili ima za cilj da se istakne njegova udaljenost od kraljevske porodice - rekao je za Njuz Vik i dodao za San: "Saseksovi su i te kako svesni da će svaka stvar koju naprave, sve što obuku, sve što kažu, biti ispitano. Problem je u tome što se, kad on odluči da ne nosi medalju sa krunisanja, to sigurno smatra prezirom prema kralju Čarlsu".

Hari bi narednog meseca trebalo da dođe u London zbog 10 godina Invictus games, čiji je pokrovitelj, prenela je Blic Žena.

BONUS VIDEO: Dr Novosti : Toksini u hrani | Aleksandra Buha Đorđević |

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)