ŠTA ĆE UKRAJINI "LEOPARDI"? Bivši američki general otkrio - nezaustavljivom silom će udariti na dva cilja

Novosti online

27. 01. 2023. u 13:23

UKRAJINSKE trupe mogu iskoristiti tenkove "leopard" koje je obezbedio Zapad za ofanzivu u jugoistočnom pravcu, ka Mariupolju i Melitopolju, rekao je bivši komandant američkih kopnenih snaga u Evropi general-potpukovnik Ben Hodžis za "Politiko".

ШТА ЋЕ УКРАЈИНИ ЛЕОПАРДИ? Бивши амерички генерал открио - незаустављивом силом ће ударити на два циља

Foto: usar.army.mil/Jutjub/Military TV/Google maps

Američki portal napominje da će, prema Hodžisu, Kijev ciljati jugoistok, odnosno Mariupolj i Melitopolj, kako bi "presekao kopneni most Rusije sa Krimom".

- Ukrajinci će nastojati da udare na kopneni koridor nezaustavljivom snagom - rekao je Hodžis.

Ranije su mediji preneli da su SAD savetovale Ukrajini da povuče snage iz Bahmuta u Donjeckoj oblasti kako bi počele pripreme za ofanzivu na jugu zemlje.

Nemačka vlada je ranije saopštila da je donela odluku da u Ukrajinu prebaci nemačke tenkove "leopard 2", navodno radi formiranja dva tenkovska bataljona.

U prvoj fazi iz zaliha Bundesvera biće poslato 14 "leopard 2" tenkova, tip A6.

Ranije je rukovodstvo Poljske saopštilo da je spremno da u okviru međunarodne koalicije prebaci Ukrajini do 14 tenkova "leopard 2". Pre toga, zemlja je u Ukrajinu već prebacila oko 250 tenkova T-72.

Američki predsednik Džo Bajden je takođe najavio da će njegova administracija Ukrajini obezbediti 31 tenk "M1 Abrams" američke proizvodnje.

BONUS VIDEO: PODRŠKA OD TERMINATORA - Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (16)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)