UŽAS U FRANCUSKOJ: Nehumani železničari mirno pustili voz da krene iz stanice i naočigled vlasnika prepolovi mačku (VIDEO)

Goran Čvorović - Od stalnog dopisnika: PARIZ

20. 01. 2023. u 22:13

BUJICA nezadovoljstva i negodovanja digla se u javnosti protiv Francuskih železnica posle odluke da puste voz da krene za železničke stanice u Parizu i pregazi mačku naočigled očajnih vlasnica, majke i kćerke Žoržine i Melaine.

УЖАС У ФРАНЦУСКОЈ: Нехумани железничари мирно пустили воз да крене из станице и наочиглед власника преполови мачку (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija

Nesvakidašnja i krajnje nehumana situacija dogodila se 2. januara, kada su se Žoržina i Melaina, u pratnji mačke Neko, stare četiri godine, pojavile na Železničkoj stanici Monparnas, odakle je trebalo da otputuju na jugozapad, u Tarb.

Usplahirena mačka se, međutim, otrgnula, iskočila iz torbe u kojoj su je nosili, i s perona šmugnula pod voz koji je stajao na stanici.

- Naša mačka se izmigoljila iz torbe i prvi refleks joj je bio da se sakrije ispod voza. Pozvala sam više konduktera da zaustave polazak voza, dok ne preuzmemo mačku, ali nisu mnogo saučestvovali. Rekli su da je to naš problem i da je trebalo da je držimo na uzici – ispričala je Melaina ovdašnjim medijima koji su veliku pažnju posvetili ovom događaju.

Uspele su, ipak, da pronađu jednog ljubaznog konduktera među mnogima koji su u tom trenutku bili prisutni. Dozvolio im je, da u njegovoj pratnji, odu s druge strane koloseka i pokušaju da dozovu mačku, ali uzalud.

- To je samo mačka, rekao nam je jedan kondukter deset minuta pre polaska voza – ispričala je devojčica.

Voz je krenuo. One su ostale, jer nisu htele da otputuju bez kućnog ljubimca.

- Videle smo je kako trči ispod voza. To je bio poslednji put da sam je videla živu. Gledala me je u oči, jer je čula da sam je dozivala po imenu. Posle se više nisam usuđivala da je pozovem, jer sam se plašila da ne potrči ka meni i da je voz ne pregazi – prenela je devojčica.

Kada je voz otišao, nastupio je šok. Majka i kćerka su ugledale nesrećnu mačku bukvalno presečenu napola. Melaina je istakla da niko osim pomenutog konduktera, i još jednog para na peronu koji im se našao pri ruci da preuzmu telo mačke, nije ni pokušao da im pomogne.

Majka Žoržina takođe ističe da su ih, čak, službenici u železničkoj uniformi požurivali da uđu u voz, da im ne propadne karta.

- Nije ih interesovalo da spasu mačku. A to su lako mogli da urade. Bila je ispod vagona 17, tu, na manje od metra od nas. I to 15 minuta pre polaska voza. Bilo je dovoljno vremena – kazala je Žoržina koja je sa kćerkom nemoćna prisustvovala gaženju ljubimca.

Jedan kondukter joj, čak, rekao:

- Ma, izvući će se, videćete, mačke su takve!

Nije se izvukla. Na kraju, majci i kćerki, koje su propustile voz, na stanici su dali jednu kartu, za sledeći po redu vožnje. Na poziv francuskih novinara, Francuske železnice su izrazile žaljenje zbog svega što se dogodilo.

- Osećamo ljutnju. Scena je bila užasna, kada smo je videli onako prepolovljenu. To je, jednostavno, nepravda. Kao da je u pitanju bila egzekucija. Spasavaju se čak i plišane lutke. Zašto niko ništa nije učinio?– rekla je Žoržina.

Kažu da su celu priču iznele u javnost pre svega da se nešto slično ne bi ponovo dogodilo.

Posle svega, reagovalo je i Udruženje za zaštitu životinja Brižit Bardo. Francuski mediji su istovremeno preneli informaciju kako to rade u drugim zemljama, kada su, na primer, patku s dvanaest pačića policajci spasili s prometnog bulevara u Kvebeku u Kanadi, prethodno zaustavivši saobraćaj. Mačak Neko nije bio te sreće.

BONUS VIDEO: SNIMCI SA MESTA PADA HELIKOPTERA U UKRAJINI - Vatrogasci i spasioci na licu mesta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024