"PRELAZI SA RUSKOG NA NEMAČKI" Šolc otkrio zanimljiv detalj iz razgovora sa Putinom

Novosti onlajn

26. 11. 2022. u 19:00

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc otkrio je da ruski predsednik Vladimir Putin ponekad tokom razgovora s vremena na vreme prelazi sa ruskog na nemački jezik.

ПРЕЛАЗИ СА РУСКОГ НА НЕМАЧКИ Шолц открио занимљив детаљ из разговора са Путином

Foto: AP Photo/Markus Schreiber/Mikhail Tereshchenko, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

- On tokom razgovora smenjuje ruski i nemački jezik. Moje poznavanje ruskog ograničeno je na osmočasovni kurs u školi - kazao je Šolc u intervjuu za nemački magazin „Fokus“, prisećajući se sastanka sa ruskim liderom u Moskvi u februaru.

Istovremeno je dodao da je poslednji put razgovarao telefonom sa Putinom u septembru. Po rečima Šolca, više puta je pozivao Putina da obustavi vojna dejstva u Ukrajini, da povuče vojsku i da pripremi teren za mirovne pregovore.

Šolc je boravio u poseti Moskvi 15. februara. Tada se prvi put sastao sa Putinom. Poseta nemačkog kancelara Rusiji bila je kulminacija intenzivne diplomatske kampanje Berlina usmerene na mirno rešenje krize oko Ukrajine. Uoči posete Rusiji, Šolc je boravio u Kijevu.

Telefonski razgovor Putina i Šolca održan je 16. septembra. To je bio njihov prvi razgovor od maja. Lideri su razgovarali o situaciji u Ukrajini, a tema je bila i energetska kriza u Evropi kao i „prehrambeni sporazum“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije