UŽASNE SCENE NAKON EKSPLOZIJE U FABRICI U KOČEVJU: Četiri osobe nestale, crni dim prekrio nebo - oglasio se premijer Slovenije

VIŠE od dvadeset ozleđenih je u Kočevju u Sloveniji nakon eksplozije u hemijskoj fabrici Melamin.

УЖАСНЕ СЦЕНЕ НАКОН ЕКСПЛОЗИЈЕ У ФАБРИЦИ У КОЧЕВЈУ: Четири особе нестале, црни дим прекрио небо - огласио се премијер Словеније

Foto: Privatna arhiva

Dve osobe imaju teške, po život opasne ozlede, a broj ozleđenih stalno raste. Eksplozija se dogodila u 8.35 časova i gusti dim izlazi iz fabrike koja je u samom centru malog slovenačkog mesta.

Vatrogasci su odmah izašli na teren i ugasili požar i sada je situacija pod kontrolom.

Ozleđeni su helikopterom prevezeni u Ljubljanu, a lakše ozleđenima je pomoć pružena na licu mesta. Građanima je savetovano da ne izlaze na ulicu i da zatvore prozore u svojim domovima. Škole danas neće biti otvorene, a zatvoreni su i pristupni putevi koji vode u grad. Za sada nema zvaničnih izjava šta se dogodilo, ali se pretpostavlja da je eksplodirao kotao u proizvodnom delu fabrike.

Melamin je fabrika koja je i do sada bila na udaru ekologa, jer zagađuje okolinu. Radi od 1954. godine i zapošljava 200 radnika. Mnogo izvoze i ostvaruju dobre poslovne rezultate.

Slovenački premijer Janez Janša oglasio se nakon eksplozije u Kočevju.

- Aktivirane su sve snage za pomoć unesrećenima, ograničavanje posledica nesreće, te zaštitu stanovništva i životne sredine. Mere koordinira Civilna zaštita. Prioritet su životi i zdravlje ljudi - napisao je na Tviteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)