ČITAJTE PESME BRANKA MILJKOVIĆA - PONOVO: Izložba Vlade Marteka u beogradskoj B2 galeriji

M.A.K.

15. 03. 2024. u 16:51

ŠESTU izlagačku sezonu B2 galerija, započeće u subotu 16. marta u 19 časova otvaranjem izložbe "Izreći sve kao Hamlet u predstavi", pesnika, konceptualnog umetnika i esejista Vlade Marteka.

ЧИТАЈТЕ ПЕСМЕ БРАНКА МИЉКОВИЋА - ПОНОВО: Изложба Владе Мартека у београдској Б2 галерији

Foto promo

Baveći se jezikom i njegovom dekonstrukcijom, ovaj konceptualni autor međunarodne reputacije, pronalazi uzore u vizuelnoj i konkretnoj poeziji, letrizmu, Fluksusu. U svojoj umetničkoj praksi poeziji pristupa kroz redimejd, land-art, (poetsku) akciju, agitaciju, fotografiju, asamblaž, kolaž.

Aktuelna izložba se može posmatrati kao mini retrospektiva, jer obuhvata niz dela nastalih u periodu od kasnih 70-ih pa sve do današnjih dana.

-Kao što Hamlet izriče dilemu, Martek kroz dve grupe izloženih radova izriče neizbežnu dualnost sveta, totalitet jedne ravnoteže - najavljuju ii B2 galerije. - S jedne strane nalaze se radovi koji promišljaju poeziju i umetnost, a s druge geopolitički radovi koji predstavljaju intervencije na različitim geološkim kartama ili fiktivne karte nastale u različitim medijima. Odabrani radovi su rađeni kredom, olovkom, ima dosta fotografije, foto dokumentacije land arta, grafika, kolaža, asamblaža.

Tokom boravka u Beogradu, Martek će izvesti, ono što zve agitacijom, na grobu Branka Miljković. Nešto slično uradio je još davne 1980. u Zagrebu, Rijeci i Beogradu, kada su na fasadama gradskih trgova stajali su jednostavni, čak i skromni plakati na kojima je pisalo: "Čitajte pesme Branka Miljkovića".

Izložba ostaje otvorena do 8. aprila.

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!