MORE MNOGO DAJE, ALI I MNOGO UZIMA: Treća sezona popularne misteriozne triler drame sa Luštice, od 13. marta, na Superstar TV

J. BANjANIN

12. 03. 2023. u 10:00

DA život pored mora nije lak, jer ono mnogo daje ali i mnogo uzima, najbolje znaju junaci serije "Dug moru", čiju ćemo treću sezonu premijerno pratiti od 13. marta, radnim danima, u 21.00, na Superstar TV.

МОРЕ МНОГО ДАЈЕ, АЛИ И МНОГО УЗИМА: Трећа сезона популарне мистериозне трилер драме са Луштице, од 13. марта, на Суперстар ТВ

Seka Sablić, Foto Monte Royal Pictures

Drama, triler i mistika poluostrva Luštica upleteni u priču serije privukli su veliku pažnju i popularnost, a sada nam stiže 10 novih epizoda u režiji Milice Lee Filipovski i glumca Leona Lučeva. Scenario potpisuju Marijana Čulić Vićentić i Bojana Maljević, dok su producenti nove sezone Monte Royal Pictures i "Telekom Srbija".

- Serija je po žanru magični realizam, nije čista fantazija, nego drama sa mističnim elementima. U tom magičnom mediteranskom realizmu otvaramo put u trećoj sezoni ka velikom finalu u četvrtoj. Upravo su u toku završne pripreme za snimanje četvrtog ciklusa koje bi trebalo da počine ovog proleća. Što se priče tiče, hteli smo polako da povezujemo sve te naše svetove, mrtvih i živih. Sada se to još više uvezuje i pratimo dalje Olgino (Ana Lečić) odrastanje na realističnom i mističnom nivou - objašnjava producentkinja i glumica Bojana Maljević i dodaje da njena junakinja Svetlana u ovoj sezoni ima slomljenu nogu, jer ju je ona sticajem okolnosti slomila tokom snimanja.

Dragan Mićanović, Foto Monte Royal Pictures

Druga sezona završena je smrću tri junaka, a taman kada su meštani pomislili da su rasvetlili sve nesreće koje su ih zadesile, selo zahvataju nove nemile okolnosti. U nastavku, mistične sile i dalje jačaju i vode Olgu ka otkrivanju porodičnih tajni koje skriva Luštica. Novost je da je Olga trudna i da čeka dete s Rnjom (Vule Marković), ali nova saznanja poremetiće njihovu vezu. Nakon što tragična oluja pogodi Lušticu, Olga će od svoje majke Svetlane dobiti ogrlicu koja će je približiti otkrivanju misterija koje okružuju poluostrvo i njegove ekscentrične stanovnike. Olgin otac Periša (Dragan Mićanović), koji nikad nije verovao u natprirodno, pokušava da sazna šta se nalazi ispod Fortice. Povrh svih problema koje ima u sadašnjosti, Perišu sada muče i repovi prošlosti, pa se kroz flešbekove vraćamo pola veka unazad, u Drugi svetski rat.

Mišo Obradović, Foto Monte Royal Pictures

- Mislim da Periša najmanje dolazi sebi. Jeste on i suprug i otac i u ovoj trećoj sezoni, i mislim da će ponajviše biti baš to. Iako cela Perišina linija pokušava da zaštiti porodicu Šćepanović na razne načine, pa i lažima i skrivanjem raznih stvari pod tepih, i to će se u trećoj sezoni nastaviti. Ti duhovi prošlosti, koji ga stalno proganjanju, u ovoj sezoni preko ćerke Olge će najviše doći na naplatu. Znam da će se desiti borba u vremenu, i u tom drugom prostoru u koji Periša već tri sezone ne veruje - ističe Dragan Mićanović.

Vule Marković, Foto Monte Royal Pictures

Glumačka ekipa, u kojoj su i Vesna Trivalić, Nada Šargin, Zoran Cvijanović, Petar Božović, Srđan Grahovac, Branimir Popović, Ana Maljević, Jelena Graovac, Mišo Obradović, u ovoj sezoni dobila je "pojačanja". Nemački glumac Aleksandar Radenković igra, prvi put na našem jeziku, lik istraživačkog novinara Oskara, koji dolazi iz Berlina da bi rasvetlio smrt svog prijatelja iz detinjstva, profesora Jaka Grosmana (Sebastijan Kavaca). Crnogorskoj glumici Dubravki Drakić pripala je uloga velikog antagoniste, pa ćemo je videti kao ćerku pokojnog Ćaleta (Miki Krstović), koja će pomrsiti konce Periši. Veliko pojačanje, pogotovo u mističnoj liniji priče, biće lik Stare Štrige, koju igra naša proslavljena glumica Jelisaveta Seka Sablić.

Branimir Popović i Vesna Trivalić, Foto Monte Royal Pictures

- Nikada nisam imala sličnu ulogu. Dirnuta sam. Pratila sam epizode i šta se dešavalo, ali nisam očekivala da ću uhvatiti tu energiju, emociju i metafiziku koju nosi i sama serija, a posebno moja uloga štrige, što znači veštica. U knjizi Dubravke Ugrešić piše da su stare žene veštice, u čemu ima mnogo istine. A to znači da se one približavaju transcendentalnom momentu, to je metafizika gde prestaje da radi svest. U njoj je cela istorija tog poluostrva i ludilo tog naroda. Stara Štriga pokušava da spasi što se spasti može i da podeli pravdu, jer ima mnogo laži i nepravde. Ona dolazi da raščisti tu maglu i, što je najvažnije, donosi tu bolnost života i dodir sa smrću - otkriva Seka Sablić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave