"BIĆEMO PRINUĐENI DA SE POVUČEMO..." Ukrajinski komandant priznao

Novosti online

30. 04. 2024. u 00:25

RUSKA vojska će, kada bude zauzela Časov Jar, moći aktivnije da napreduje i osvaja nove teritorije, rekao je komandant Oružanih snaga Ukrajine Mihail Onufer, a prenosi "Strana.ua".

БИЋЕМО ПРИНУЂЕНИ ДА СЕ ПОВУЧЕМО... Украјински командант признао

Foto: Tanjug/AP

- Kada budu zauzeli uzvišenje moći će da dejstvuju odatle mnogo aktivnije. Dopremiće svoje protivvazdušne sisteme bliže, a opremu će moći da kamufliraju između kuća jer u gradu ima višespratnica. A mi ćemo biti prinuđeni da se povučemo - predvideo je komandant Onufer.

Časov Jar će postati početna linija za ruski napad na Konstantinovku, ocenio je Onufer.

Ako ruske snage zauzmu Časov Jar, preći će se na pozicionu borbu, što nimalo nije povoljno za ukrajinsku vojsku koja ne može da se učvrsti u selima – tamo nema objekata gde koji bi im pomogli da drže odbranu, objasnio je ukrajinski komandant.

Da je situacija na frontu vrlo teška za ukrajinsku stranu, priznao je i sam glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski. Prema njegovim rečima, Rusija ima značajnu prednost i aktivno napada duž cele linije dodira, što dovodi do taktičkih uspeha. Kao goruće tačke naveo je Ivanovskoe i Časov Jar u pravcu u Donjeckoj Narodnoj Republici.

(RIA Novosti)

BONUS VIDEO: NEMOGUĆA MISIJA: Meštani koriste dizalicu za evakuaciju iz poplavljenog dela Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)