ČADEŽ I RAFUNA: Privreda traži poštovanje dogovora i predvidivo poslovanje

Promo

30. 05. 2023. u 17:06

Evropska unija mora u ovom trenutku da preuzme aktivnu ulogu i bude garant sprovođenja dogovora Beograda i Prištine na održiv i predvidiv način jer je to najbitnije za poslovnu zajednicu regiona, istakao je danas u Briselu predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, gde je zajedno sa Ljuljzimom Rafunom, predsednikom Privredne komore Kosova i Komorskog investicionog foruma, u ime poslovne zajednice regiona, razgovarao sa komesarom za proširenje Evropske unije Oliverom Varheljijem.

ЧАДЕЖ И РАФУНА: Привреда тражи поштовање договора и предвидиво пословање

Foto: PKS/ Ivan Ilić

„Veoma je važno što smo danas, kolega Rafuna, predsednik Privredne komore Kosova i ja, razgovarali sa komesarom za proširenje i o onome što se trenutno dešava i koliko to može da ugrozi sve u regionu. Ovo više nije pitanje razgovora o investicijama jer ukoliko se ovako nastavi možemo da razgovaramo samo kako ćemo svi da se zatvorimo, pošto je ovo za poslovnu zajednicu zaista teško vreme, kako za strane tako i za domaće firme“, poručio je Čadež.

Predsednik PKS je istakao da je za poslovne zajednice regiona važno da Evropska unija zauzme veoma jasnu poziciju i da kaže da sa ovakvim načinom komunikacije mora da se stane, da su politike te koje moraju da se drže pravila i onoga što je dogovoreno:

„I to je presudno. Bojim se da ovako nećemo moći još dugo da izdržimo“, istakao je Čadež.

U razgovoru sa komesarom za proširenje Evropske unije Oliverom Varheljijem, Čadež i Rafuna su napomenuli da u ovom trenutku Evropa treba da ima aktivnu ulogu i da ona bude garant svega što se dogovora ali da se dogovoreno sprovodi i bude održivo i predvidivo.

„Za poslovnu zajednicu je to najbitnije“, napomenuo je predsednik PKS.

Rafuna je istakao da je sastanak sa komesarom Varheljijem bila dobra prilika da se pokaže da kompanije imaju potrebu za saradnju sa Evropskom unijom i da žele što bolje da iskoriste prednosti poslovanja na tržištu EU.

„Dobili smo potpunu i veoma pozitivnu podršku komesara, koja će značiti ne samo privrednim komorama Zapadnog Balkana već i privatnom sektoru, kako bi se svi potpisani sporzumi sproveli u potpunosti a privatni sektor ostvario što veću korist“, rekao je Rafuna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)