CRVENI METEO ALARM: RHMZ izdao 4 upozorenja zbog opasnog vremena

Novosti online

13. 07. 2023. u 08:10

DANAS se u Srbiji očekuje i do 40 stepeni, a RHMZ izdao je četiri upozorenja zbog opasnog vremena.

ЦРВЕНИ МЕТЕО АЛАРМ: РХМЗ издао 4 упозорења због опасног времена

Foto: Arhiva Novosti/Printskrin

Danas veoma toplo, temperatura od 34 stepena na severu do 40 na jugu. Posle podne u Vojvodini očekuje se jak razvoj oblačnosti sa pljuskovima, grmljavinom, kao i sa pojavom grada i olujnog vetra u zoni padavina.

Duvaće slab do umeren jugozapadni vetar, krajem dana i tokom večeri u skretanju na pojačan severozapadni, prolazno na udare i jak.

Minimalna temperatura od 17°C do 25°C, a maksimalna od 33°C na severu Vojvodine do 40°C u Leskovcu. Uveče ponegde lokalni pljuskovi na severu Srbije. Temperatura u 22h od 22°C do 29°C.


Upozorenje za područje Srbije na visoke temperature

- Tokom druge dekade jula u Srbiji veoma toplo. Danas maksimalna temperatura od 34 do 40 °S. Temperatura će u petak biti u kratkotrajnom padu (za 5 do 7 stepeni), a zatim će ponovo uslediti porast temperature, pa se u nedelju i u prvoj polovini naredne sedmice ponovo očekuju dnevni maksimumi od 35 do 40 °S. U velikim gradovima očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama iznad 20 °S.

Foto: Printskrin/RHMZ

Upozorenje za područje Vojvodine na vremenske nepogode

Posle podne u Vojvodini pojava vremenskih nepogoda: jaki pljuskovi, grmljavina, lokalno grad i olujni vetar.

Tokom druge dekade jula u Beogradu veoma toplo. Danas maksimalna temperatura oko 38 °S. Temperatura će u petak biti u kratkotrajnom padu (za 5 do 7 stepeni), u subotu oko 35 °S, a u nedelju i u prvom delu naredne sedmice ponovo od 38 do 40 °S.

Upozorenje za područje Vojvodine na vremenske nepogode

- Na području Beograda i šire okoline posle podne i uveče moguća je pojava kratkotrajno intenzivnih pljuskova sa gradom i olujnim vetrom - navodi se u upozorenju RHMZ.

 

Upaljen meteo alarm

U većem delu Srbije, izuzev Bačke, Batana, Srema i jugozapadnog dela zemlje, danas je na snazi crveno upozorenje zbog ekstremno visokih temperatura. Takođe, narandžasti meteo alarm upaljen je zbog kiše i grmljavine, dok je žuto upozorenja na snazi zbog vetra.

U petak oko 5, 6 stepeni manja vrućina uz prolaznu oblačnost sa retkom pojavom kratkotrajnih lokalnih pljuskova na zapadu i jugu Srbije. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 17°C do 21°C, a maksimalna od 30°C do 33°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 20°C do 26°C. U subotu sunčano i vrlo toplo, a od nedelje velika vrućina, uz temperature preko 35°C, a ponegde na jugu do 40°C u ponedeljak.

BONUS VIDEO:

Petrovdanski sabor u Dobrom potoku kod Krupnja

(SD)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!