USKORO POPUSTI I NA LEKOVE U Vladi Crne Gore zadovoljni akcijom "Stop inflaciji 100+"

I. D. S.

05. 10. 2023. u 11:37

SNIŽENjA na više od 100 proizvoda u trgovačkimlancima koji učestvuju u akciji „Stop inflaciji100+“ počela su u ponedeljak. Za sada su cene umanjene na prehrmabene prouvode, hemiju i belu tehniku, a prema najavama Vlade, uskoro će se po nižim cenama kupovati i lekovi. Kako su poručili premijer Dritan Abazović i ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović, prve informacijama vezane za akciju "Stop inflaciji 100+" su ohrabrujuće, cene su značajno niže, a Crna Gora je prednjači u regiona kada je reč o obaranju cena.

УСКОРО ПОПУСТИ И НА ЛЕКОВЕ У Влади Црне Горе задовољни акцијом Стоп инфлацији 100+

I.D.S.

Trgovački lanci su znatno spustili cene, a očekuje se da su narednim danima akciji priključe i apoteke, najavio  je Đurović na poslednjoj sednici Vlade. U međuvremenu, akciji se pridružila, kazao je, još jedna kompanija iz Rožaja, a interesovanje je veliko i kod ostalih privrednika.

-Crna Gora je ispred svih akcija koje se sprovode u regionu i konstantno se javljaju i druge kompanije koje žele da se uključe. Verovatno će nam se i kao prošli put priključiti i apoteke Ministarstvo zdravlja će, nadam se ubrzo, izaći sa tim informacijama. Što znači da ćemo osim prehrane, bele tehnike, imati i apoteke, čime je obuhvaćen širok opseg - kazao je ministar.

Kako je napomenuo, “Stop inflaciji 100+“ je zajednička akcija  proizvođača, distributera i trgovaca i svi su se odrekli svog dela marže.

Na akciji i skuplji brendovi

IAKO, kako je rekao premijer, ne žele svi da objave listu sniženih proizvoda, većina trgovačkih lanaca je to učinila, njih sedam od ukupno deset. Sudeći prema objavljenim spiskovoma proizvoda, za razliku od prethodne akcije, ovog puta se osim, inače jeftinijih artikala, mogu naći i skuplji brendovi. Kada je reč o popustu, on se kreće od 11 do 48 odsto.

-Tako se došlo do ovolikih popusta, a oni su važni za sve građane. Na rafovima u nekim objektima imate preko 200 artikala koji su na ovoj akciji - istakao je Đurović.

Kada je reč o aktuelnim popustima, lista proizvoda čije su cene snižene nije objavljena, kako je kazao premijer, nisu u mogućnosti da navedu sve proizvode svih trgovačkih lanaca.

-Ne žele svi supermarketi  da se to navede, nego jednostavno smatraju da je bolje  da dođete i vidite šta je njihova ponuda i šta je na akciji. Ali ako se radi o broju artikala koji je veći od 100 znači da nije samo jedan segment prodaje obuhvaćen - istakao je Abazović.

On je akciju uporedio i sa sličnim uregione, te istakao da razliku od drugih, gde je popust na 20 do 40 artikala,  u Crnoj Gori je trenutno široka lepeza proizvoda na akciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)