MILAN KNEŽEVIĆ POSLAO PONUDU DPS: Ovo je pošteno, na Milu Đukanoviću je da pokaže odgovornost i spremnost da izađemo iz krize

Novosti online

25. 11. 2022. u 17:42

AKO DPS glasa za četiri sudije Ustavnog suda, DNP će pokrenuti inicijativu za skraćenje mandata Skupštini, ako ne bude većine da se potvrdi Zakon o predsedniku, najavio je lider DNP Milan Knežević.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ ПОСЛАО ПОНУДУ ДПС: Ово је поштено, на Милу Ђукановићу је да покаже одговорност и спремност да изађемо из кризе

Milan Knežević, Foto Privatna arhiva

Kako je istakao, ako je DPS spreman da danas glasa za jednog sudiju Ustavnog suda, onda do ponedeljka može i za četvoro, jer je potreban funkcionalni Ustavni sud pošto se država nalazi u institucionalnoj komi.

– Takođe očekujemo da DPS povuče sve besmislne ustavne žalbe upućene Ustavnom sudu kojima se opstruiše proglašenje rezultata lokalnih izbora. Već smo jednom saopštili, ako nemamo većinu za Zakon o predsedniku, svakako da ćemo ići na prevremene parlamentarne izbore. Zato pozivam predsednicu Skupštine da odmah u ponedeljak zakaže novu sednicu i da se istog dana izjasnimo o Zakonu o predsedniku. A pošto DPS tvrdi da nemamo 41. poslanika, tj. da neki iz postojeće parlamentane većine neće glasati za pomenuti zakon, javno saopštavam da ću u ime DNP pokrenuti inicijativu za skraćenje mandata Skupštini i raspisivanje prevremenih izbora. Ovo je poštena ponuda, i na Milu Đukanoviću je da pokaže odgovornost i spremnost da izađemo iz krize tako što će DPS glasati četvoro sudija Ustavnog suda, a mi se obavezujemo da idemo na prevremene izbore ako se u ponedeljak utvrdi da nemamo većinu – kazao je Knežević.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?