INSPEKCIJI PRIJAVLJENO 320 LOKACIJA: Posle intervencija, put kojima prolaze građevinske mašine investitori retko vraćaju u prvobitno stanje

A. VOJINOVIĆ

21. 05. 2022. u 06:47

NA adresu Gradske uprave svakog dana stižu prijave građana prestonice zbog nezakrpljenih rupa koje su ostale posle radova na sanaciji kvarova. Tako širom glavnog grada vozači moraju da paze kako upravljaju svojim automobilom kako bi uspešno izbegli oštećenja na kolovozu, a pešaci da vode računa gde gaze. Iako su po zakonu u obavezi da po obavljenom poslu asfalt dovedu u prvobitno stanje, mnogi to ne čine, zbog čega pojedine rupe ostaju na putevima mesecima. Samo od početka ove godine Sekretarijat za inspekcijske poslove primio je 320 prijava zbog raskopanih površina u prestonici.

ИНСПЕКЦИЈИ ПРИЈАВЉЕНО 320 ЛОКАЦИЈА: После интервенција, пут којима пролазе грађевинске машине инвеститори ретко враћају у првобитно стање

Foto Beokom

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove kažu da je vraćanje raskopanih površina u prvobitno stanje obaveza investitora radova.

- Inspekcijski nadzor obavlja saobraćajna inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove, a nadzoru se pristupa po prijavama građana i nadležnih organa, odnosno upravljača puta JP "Putevi Beograda" - kažu za "Novosti" u ovom sekretarijatu. - Za navedene situacije donose se rešenja investitoru kojima se nalaže vraćanje raskopanih površina u ispravno stanje.

Kako su za "Novosti" rekli u Javnom preduzeću "Putevi Beograda", Zakon o putevima, između ostalog, navodi i da posle otklanjanja oštećenja, odnosno kvara na svom objektu, osoba koja upravlja tim objektom dužna je da oštećenje na javnom putu otkloni i vrati ga u prvobitno i tehnički ispravno stanje.

- Našem preduzeću svakodnevno pristižu prijave građana da saobraćajne površine, kolovoz i trotoar nakon intervencija u trupu puta nisu vraćene u prvobitno i tehnički ispravno stanje - navode za naš list u ovom preduzeću. - JP "Putevi Beograda", ukoliko se u zakonski predviđenom roku oštećena saobraćajna površina ne vrati u prvobitno i tehnički ispravno stanje, podnosi Sekretarijatu za inspekcijske poslove zahtev za sprovođenje inspekcijskih mera. Od početka godine naše preduzeće je Sekretarijatu za inspekcijske poslove podnelo ukupno 264 zahteva za sprovođenje inspekcijskih mera.

Revolt zbog nezakrpljenih oštećenja na trotoarima i putevima Beograđani su, po običaju, izrazili i na društvenim mrežama. Na okrunjene delove asfalta u prethodnom periodu najviše su se žalili žitelji Čukarice, i to iz ulica Stojana Matića, Žitomislićke i Kraljice Katarine, kao i sa Bulevara oslobođenja na Voždovcu...

- Nakon što je jedna firma privela kraju poslove na zameni toplovodnih cevi, iza njih su ostali prljavština, šljunak i isečen asfalt. Sve ovo se nalazi na Bulevaru oslobođenja na potezu od broja 160 do 174 - napisao je jedan od revoltiranih građana na "Tviteru".

ZIMI DNEVNO KRPE I DO 700 RUPA

ZA vreme zimskih meseci Gradu u većem broju stižu prijave građana zbog rupa na kolovozu koje se otvaraju na brojnim prestoničkim saobraćajnicama. Ekipe javnih preduzeća u ovom periodu rade punom parom, a kako smo nedavno pisali, dnevno zakrpe i do 700 rupa. Oštećenja zimi najčešće nastaju zbog čestih padavina i niskih temperatura. Na udaru su u najvećem broju najprometnije saobraćajnice, kao i one koje nisu dugo rekonstruisane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna