ASFALT ČEKAJU DEVET GODINA: Stanovnici Krušedolske ulice u Kaluđerici preko njiva stižu do domova

J. DINČIĆ

20. 09. 2021. u 10:00

DUŽE od devet godina stanovnici Krušedolske ulice u Kaluđerici pokušavaju da se izbore za samo 600 metara asfalta kako bi se spojili sa jednom od okolnih uređenih saobraćajnica.

АСФАЛТ ЧЕКАЈУ ДЕВЕТ ГОДИНА: Становници Крушедолске улице у Калуђерици преко њива стижу до домова

BESPUĆE Samo preko njiva mogu do prve saobraćajnice, Foto Printskrin

U ovoj ulici koja je do nedavno nosila naziv Višnjićeva živi 29 porodica sa 25 dece, koji su primorani da svakodnevno prolaze preko njive i kroz tuđe dvorište, jer je to najkraći put do autobuskog stajališta, odnosno škole, vrtića, Doma zdravlja i drugih institucija.

Taj deo puta je neosvetljen, zarastao u travu, a pogotovo je problematično po mraku i kada pada kiša. Njihova borba traje od 2012. godine od kada besumučno pokušavaju na sve načine da reše svoj problem. Sva dosadašnja obraćanja koja su bivši čelnici GO Grocka uputili ovim meštanima, ostala su bez rešenja. Zbog toga su ponovo pokucali na vrata sadašnjeg predsednika Dragana Pantelića. Obećanje je ponovo dato, ali ovog puta se nadaju i ostvarenju. Prvi korak ka tome bila bi izrada Plana detaljne regulacije za ovaj deo Kaluđerice.

- Prvu inicijativu pokrenuli smo 2012. godine, a ovo je peti predsednik opštine kojem se obraćamo za pomoć. u međuvremenu smo se obraćali i Gradu i nadležnim institucijama ali problem niko nije rešio - pričaju građani.

- Mi se iskreno nadamo da će se pokrenuti prvo izrada Plana detaljne regulacije koji je prvi uslov kako bi se počelo sa asfaltiranjem.

Takođe, kako su građani ispričali, za ovaj deo ulice je navodno bio izdvojen novac iz budžeta u iznosu od pet miliona dinara. Međutim, naknadnom proverom, meštani ovog dela Kaluđerice utvrdili su da taj iznos novca ide za drugi deo ulice, odnosno za asfaltiranje drugog kraka.

Kada i da li će se početi sa radovima u ovom delu Kaluđerice, nadležni iz GO Grocka nisu odgvorili.

NOVAC ZA PUTEVE

NADLEŽNI iz opštine Grocka su ove godina za putnu infrastrukturu izdvojili 107 miliona dinara. Plan čelnika je da svaki neasfaltirani krak ulica na teritoriji ove opštine bude uređen adekvatnom putnom infrastrukturom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)