SKUPŠTINA NASTAVLJA RAD DANAS U 9.00 ČASOVA: Nakon rasprave glasanje i polaganje zakletve nove vlade

Tanjug

02. 05. 2024. u 08:30

POSLANICI Skupštine Srbije završili su sinoć raspravu o izboru nove vlade na posebnoj sednici, a rad će nastaviti danas u 9.00 časova.

СКУПШТИНА НАСТАВЉА РАД ДАНАС У 9.00 ЧАСОВА: Након расправе гласање и полагање заклетве нове владе

Foto: AP

Mandatar za sastav vlade Miloš Vučević predstavio je juče ekspoze i sastav vlade, a poručio je da će ovo biti vlada kontinuiteta, da će članstvo Srbije u EU biti i dalje spoljnopolitički prioritet, te da će najveći izazov biti očuvanje suvereniteta i celovitosti, odnosno borba za KiM.

On je rekao da će vlada nastaviti da vodi politiku koja će biti zasnovana na političkoj nezavisnosti i vojnoj neutralnosti. Vučević je istakao i da je Srbija nakon fiskalne konsolidacije 2014. ušla u fazu razvoja bez premca u svojoj novijoj istoriji, a da će će jedan od glavnih prioriteta vlade biti podizanje i očuvanje životnog standarda građana kroz ekonomsko jačanje i napredovanje.

Poslanici vladajuće koalicije najavili su da će glasati za novu vladu, a opozicija je kritikovala njen sastav. Kada se završi rasprava uslediće glasanje i polaganje zakletve nove vlade, čime počinje da teče njen mandat.

BONUS VIDEO:

SNIMAK KOJI TREBA DA VIDI CELA SRBIJA: Pogledajte film o izgradnji nacionalnog stadiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (19)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo