JAČE ZELENE VEZE: Bolja saradnja Srbije i Grčke u oblasti OIE

JAČE "ZELENE" VEZE: Bolja saradnja Srbije i Grčke u oblasti OIE

SRBIJA je prihvatila viziju EU u oblasti energetike i klime, a našim strateškim dokumentima odredili smo naš put u energetskoj tranziciji, koji treba da obezbedi ravnotežu između interesa za energetskom sigurnošću i nezavisnošću i za smanjenje emisije štetnih gasova, kroz povećanje učešća obnovljivih izvora energije (OIE). Ovo je rekla resorna ministarka Dubravka Đedović Handanović tokom današnjeg razgovora sa predsednikom grčke „Kopeluzos grupe“, Dimitrisom Kopeluzosom, o saradnji u oblasti OIE, kao i snabdevanju prirodnim gasom.

28. 02. 2024. u 17:02

MOMIROVIĆ: Nulta tolerancija na sivu ekonomiju, posebno prema duvanskim proizvodima

MOMIROVIĆ: Nulta tolerancija na sivu ekonomiju, posebno prema duvanskim proizvodima

VIŠE od pet tona ilegalnog rezanog duvana, čak 3,5 tone duvana u listu, 26.000 boksova cigareta, 12.000 boksova motanih cigareta, dve tone duvana za nargile i gotovo 1.200 pakovanja snus duvana, uništeno je danas u Smederevu, a zaplenom navedenih duvanskih proizvoda sprečena je šteta za budžet Republike Srbije od oko 200 miliona dinara, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je uništen duvan koji je zaplenjen u proteklom periodu.

28. 02. 2024. u 14:50

OPRAVDANA OČEKIVANJA OD SAJMA TURIZMA I HOTELSKO-UGOSTITELJSKE OPREME: Dve manifestacije obišlo 42.453 posetilaca

OPRAVDANA OČEKIVANJA OD SAJMA TURIZMA I HOTELSKO-UGOSTITELJSKE OPREME: Dve manifestacije obišlo 42.453 posetilaca

NAJZNAČAJNIJA turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i 19. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA, opravdala je očekivanja posetilaca, učesnika i brojnih turističkih profesionalaca i nagovestila ulazak u novu eru razvoja turizma, saopštio je danas Beogradski sajam i naveo da je ove godine te dve manifestacije obišlo 42.453 posetilaca.

26. 02. 2024. u 15:52