KURTIJEV FIJASKO U NJUJORKU: Govor premijera lažne države na udaru političkih protivnika

S.S.R.

10. 02. 2024. u 07:00

PREMIJER lažne države Aljbin Kurti imao je priliku da se obrati na sednici SB UN pre dva dana u Njujorku, a njegov govor obeležile su brojne neistine. U trenucima kada gotovo svakodnevno maltretira Srbe izvukao je "argument" da naš narod odlazi, jer je u EU bolje, a ne zbog terora Prištine.

КУРТИЈЕВ ФИЈАСКО У ЊУЈОРКУ: Говор премијера лажне државе на удару политичких противника

Foto: Printskrin

Svoju ljubav prema Srbima dokazivao je time da govori srpski, ima Srbe među prijateljima, da u njegovoj vladi sede Srbi, da je naš jezik zvaničan na KiM. Nije rekao da je te Srbe u vladu sam postavio i da ih Srbi koji žive na KiM nisu birali. Zajednicu srpskih opština, koju uporno odbija da formira, nije ni pomenuo, ali jeste "lidera opozicije" Nikolu Sandulovića kojeg Beograd, navodno, kažnjava, jer odlazi u Prištinu u goste. Spomenuo je i rezoluciju koju je Evropski parlament usvojio o navodnoj krađi na izborima, a koju je slavio deo naše opozicije.

Analitičar Driton Lajči izjavio je da održavanje vanredne sednice predstavlja pobedu Beograda, dodavši da Priština nije u povoljnoj poziciji.

- Savet bezbednosti UN raspravlja samo o kriznim žarištima. Ako pogledate dnevni red, tu su Sirija, Ukrajina i Jordan. To šteti imidžu Kosova jer je to nerešeno pitanje i Kosovo se pominje kao centar krize - rekao je Lajči.

Funkcioner Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj je rekao da je pogrešna politika Kurtija naterala zapadne zemlje da zatraže odlaganje primene uredbe o zabrani dinara:

- U SB UN glavne zapadne sile poput SAD, Britanije i Francuske ne dogovaraju se ni o jednoj međunarodnoj temi sa svojim istočnim protivnicima, Rusijom i Kinom, ali je pogrešna unutrašnja i spoljna politika Kurtijeve vlade naterala sve da pristanu da se sazove sednica SB na zahtev Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!