MINISTAR ODBRANE NA "ŠUMAN FORUMU" U BRISELU: Evo koje sve zemlje su članice i koja je Vučevićeva poruka (FOTO)

Novosti onlajn

21. 03. 2023. u 10:45

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, na poziv visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja, učestvuje danas na prvom „Šuman forumu“ posvećenom partnerstvima u oblasti bezbednosti i odbrane koji se održava u Briselu.

МИНИСТАР ОДБРАНЕ НА ШУМАН ФОРУМУ У БРИСЕЛУ: Ево које све земље су чланице и која је Вучевићева порука (ФОТО)

Foto: Instagram

Ministar Vučević učestvovaće u više sesija na kojima će biti razmatrana pitanja u vezi sa aktuelnom bezbednosnom situacijom u svetu, najnovijim pretnjama i izazovima i njihovim posledicama na globalnom nivou, zatim uspostavljanja novih partnerstava i jačanje međunarodne saradnje, kao i na sesiji u vezi sa odgovorom na krize.

Tokom održavanja Foruma, ministar Vučević imaće i više bilateralnih sastanaka.

Ovogodišnji, prvi “Šuman forum” okuplja prvenstveno ministre odbrane iz 45 partnerskih zemalja i 27 država članica EU, kao i međunarodne i regionalne organizacije sa kojima EU sarađuje po pitanjima bezbednosti i odbrane.

Foto: Instagram

Cilj foruma, koji će se održavati svake druge godine, je da okupi ministre odbrane država članica EU i partnerskih zemalja, kao i predstavnike ključnih međunarodnih i regionalnih organizacija, odnosno civilnog sektora i akademske zajednice u cilju održavanja dijaloga na visokom nivou u vezi sa međunarodnom bezbednošću i odbrambenim pitanjima.

Partnerstvo Republike Srbije i Evropske unije u oblasti bezbednosti i odbrane traje već više od jedne decenije i ogleda se prvenstveno kroz doprinos vojnim operacijama i misijama EU. Poziv za učešće na ovom važnom forumu pokazatelj je da je Republika Srbija prepoznata kao jedan od značajnijih partnera Evropske unije u oblasti bezbednosti i odbrane.

Učešće na “Šuman forumu” prilika je da se razmene iskustva i mišljenja sa ministrima odbrane država članica EU, visokim zvaničnicima institucija EU, ali i predstavnicima drugih partnerskih država i međunarodnih organizacija, sa kojima Republika Srbija zajedno učestvuje na zadacima očuvanja stabilnosti i mira u svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (98)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima