TELEFONSKI RAZGOVOR: Vučić pričao sa pomoćnicom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju

Novosti online

24. 06. 2022. u 15:33

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa pomoćnicom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid, a u razgovoru su učestvovali i specijalni izaslanik američke administracije za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i ambasador te zemlje u Srbiji Kristofer Hil.

ТЕЛЕФОНСКИ РАЗГОВОР: Вучић причао са помоћницом државног секретара САД за Европу и Евроазију

Foto: Dragan Milovanović

U svetlu razgovora o evrointegracijama Srbije, predsednik Vučić je sa sagovornicima podelio utiske sa jučerašnjeg Samita EU - Zapadni Balkan u Briselu, dok je pomoćnica šefa američke diplomatije Donfrid istakla da se SAD snažno zalažu za to da naš region postane deo Evropske unije.

Razgovor predsednika Vučića sa američkim diplomatama bio je, najvećim delom, posvećen bilateralnim, a posebno ekonomskim odnosima, kao i mogućnostima za saradnju u oblasti energetike, te je izraženo zadovoljstvo zbog uspešnog poslovanja američkih kompanija na srpskom tržištu.

Pomoćnica američkog državnog sekretara Donfrid je snažno podržala ekonomsko povezivanje regiona kroz inicijativu Otvoreni Balkan, saglasivši se sa predsednikom Vučićem da je to primer dobre regionalne saradnje i stremljenja ka ciljevima od zajedničkog interesa.

Sagovornici su razmenili mišljenja i o dijalogu Beograda i Prištine i pozdravili napredak ostvaren na sastanku glavnih pregovarača i specijalnog izaslanika, kada je usvojena mapa puta u primeni sporazuma o energetici.

Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je Srbija opredeljena za dijalog kao jedini način rešavanja otvorenih pitanja i postizanja održivog dogovora, u korist svakodnevnog života Srba i Albanaca, kao i mira i stabilnosti u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili